recent
Güncel Haberler

GTA 6'nın Yeni Rakibi Geliyor: Büyük Bir Sarsıntı Mı Yaşanacak?

Ana Sayfa
GTA 6'nın Yeni Rakibi Geliyor: Büyük Bir Sarsıntı Mı Yaşanacak?

Rockstar Games, son yıllarda Grand Theft Auto 5, Grand Theft Auto Online ve Red Dead Redemption 2 gibi ticari başarılar elde etmiş olmasına rağmen, stüdyonun önemli isimlerinin ayrılmasıyla mücadele ediyor. Deneyimli senaryo yazarı Michael Unsworth, 2023 yılında ayrılan son isim oldu. Ancak, şirket, üç yıl önce Dan Houser'ın kardeşi Sam ile birlikte kurulmasına yardım ettiği şirketle bağlarını koparma niyetini açıklamasının ardından daha da istikrarsız hale geldi. Dan Houser hala Rockstar Games'te çalışıyor ancak kendi şirketini kurma planlarıyla gündeme geldi.

Rockstar'ın kurucu ortağı Dan Houser'dan yeni bir GTA tarzı oyun mu?

Rockstar Games'in kurucu ortağı Dan Houser, Grand Theft Auto 6'nın piyasaya sürülmesinden önce şirketten ayrıldı. Henüz tamamlanmamış olan yazının, Houser'ın kardeşi Sam ile yaşadığı yaratıcı gerilimler nedeniyle erken ayrılmasıyla ilişkilendirildiği iddia ediliyor. Houser'ın ayrılışının, alternatif fırsatları keşfetme ve Rockstar Games tarafından reddedilmiş olabilecek fikirleri hayata geçirme isteğiyle motive edilmiş olabileceği düşünülüyor. Özellikle, Dan Houser'ın Adsurd Ventures'ı kurarak endüstriye geri dönme kararı dikkat çekiyor. Bu stüdyo, video oyunlarının yanı sıra animasyon filmleri, kitaplar ve diğer medya türlerini de içeren farklı eğlence alanlarında çalışacak.

Bu gelişmelerin Grand Theft Auto lisansının durumunu nasıl etkileyeceği tartışılabilir. Ancak, bu lisansın Dan Houser'a ait olmadığı ve dolayısıyla Rockstar Games olmadan bu lisansın kullanılamayacağı unutulmamalıdır. Bununla birlikte, Houser'ın klon benzeri bir oyun yayınlama olasılığını dışlamak için bir neden yok gibi görünüyor, çünkü gizlice bunu yapmış olabilir. Resmi bir iş ilanı, Grand Theft Auto'nun ortak yaratıcısının açık dünyada üçüncü şahıs macera oyunu için profiller aradığını belirtiyor. Bu, kağıt üzerinde oyunun doğrudan GTA mirasından geldiğini düşündürüyor.

Grand Theft Auto unsurları

Bir açık dünya aksiyon-macera oyununda karakter tasarımı, kontroller ve kamera yönetiminde ana vizyon sahibi ve katkıda bulunan kişi olun. Başarılı aday, birden fazla oyun modunda mümkün olan en iyi savaş ve üçüncü şahıs aksiyonunu sunmak için farklı alanlarda uzmanlardan oluşan bir ekipten sorumlu olacak. Absurd Ventures aracılığıyla.

Absurd Ventures tarafından yapılan bir iş teklifi duyuruldu. Henüz açıklanmayan bu proje, GTA ve benzeri açık dünya oyunlarından ilham alıyor. Adayların, sürüş, binicilik, tırmanma, parkur ve platform gibi savaş dışı tüm mekaniklerde deneyime sahip olmaları beklenmektedir. Unreal Engine 4 veya Unreal Engine 5 bilgisinin önemli olduğu göz önüne alındığında, oyunun Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilmesi gerekeceği açıktır. GTA 6'nın, özellikle de GTA serisinin yaratıcısı Leslie Benzies'in yeni oyunu MindsEye'ın yakında piyasaya çıkacağı düşünüldüğünde, kendi benzersiz kimliğini oluşturmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent