recent
Güncel Haberler

Baldur's Gate 3'ün Ardından Larian Studios'tan İddialı Yeni Projeler

Ana Sayfa
Baldur's Gate 3'ün Ardından Larian Studios'tan İddialı Yeni Projeler

Larian Studios, Divinity Original Sin 2 ile büyük bir üne kavuşmuştu, ama Baldur's Gate 3'ün piyasaya sürülmesiyle bu ün bambaşka bir boyuta taşındı. Belçikalı geliştiriciler için riskli bir meydan okumaydı, ama bu kumar onlara fazlasıyla kazandırdı. Oyun ve stüdyo adeta fırtına gibi esti: prestijli GOTY ödülleri, beklentileri aşan satışlar... adeta mükemmel bir kritik başarı! Ancak beklenenin aksine, Larian Studios gelecekte Baldur's Gate 4 yapmayacak. Dungeons & Dragons dünyasına da geri dönmeyecekler, fakat daha da iddialı projelere imza atmaya hazırlanıyorlar. Bu vizyonu gerçekleştirmek için kadrolarını güçlendirmeyi planlıyorlar.

Baldur's Gate 3'ün başarısının ardından Larian saflarını genişletiyor

Larian, Baldur's Gate 3'ün sayfasını kapatacak ama yeni bir bölümü açacak. 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü, bağımsız şirket, Polonya'da yeni bir stüdyo açtığını duyurdu. Polonya, video oyunlarının gelişiminde oldukça önemli bir ülke ve burada CD Projekt Red, Techland, 11 Bit Studios ve Blooper Team gibi büyük isimler bulunuyor. Larian Warsaw, Kanada, İrlanda, İngiltere, İspanya ve Malezya'daki diğer stüdyoları gibi Belçika merkezli ana stüdyoyu destekleyecek ve gelecekteki iki büyük projenin geliştirilmesinde rol alacak.

Baldur's Gate 3'ün Ardından Larian Studios'tan İddialı Yeni Projeler
Larian Warsaw rejoint la grande famille ©Larian

Larian Studios, sosyal medya hesaplarında "Şu anda geliştirilmekte olan iki çok iddialı RPG ile vizyonumuzu gerçekleştirmek için ekibi genişletmekten ve Polonya video oyun sahnesinin kalbinde yedinci bir stüdyo açmaktan daha iyi bir yol olabilir mi?" dedi. Gelecekteki bu oyunlar hakkında henüz çok az bilgi var, ancak kendi orijinal lisanslarına dayanacakları biliniyor. Larian Studios'un direktörü Swen Vinke, "Herkesin bizden beklediği gibi Baldur's Gate 4'ü yapmayacağız. D&D'den uzaklaşarak yeni bir şeyler yaratmaya başlayacağız," dedi ve Divinity Original Sin 3'ün de gündemde olmadığını ekledi.

Ancak Baldur's Gate 3'ten tamamen vazgeçilmiş değil. Şirketin bazı çalışanları, bu ödüllü oyunu izlemeye devam ediyor. Yeni sonlar içeren büyük bir güncelleme yakında gelecek, fotoğraf modu ve platformlar arası modlama çözümleri de hala gündemde. Ama Larian, bu konuda çok net: herhangi bir DLC beklemeyin.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent