recent
Güncel Haberler

X (Eski Twitter), Akıllı TV için Yeni Uygulamasını Tanıttı: YouTube'a Rakip Olacak mı?

Ana Sayfa
X (Eski Twitter), Akıllı TV için Yeni Uygulamasını Tanıttı: YouTube'a Rakip Olacak mı?

Elon Musk, Twitter'ı sadece bir sosyal ağ değil, çok daha fazlası haline getirme isteğini sürekli olarak dile getirdi. Bu sebeple, kullanıcı arayüzündeki tüm değişikliklerin ötesinde, karakter sayısı gibi faktörlerle birlikte X'i her yerde kullanılabilir hale getirme fikri ön planda. Bu hedef, hatta akıllı TV'lerde bile uygulanabilir olmayı hedefliyor. Daha önce gündeme gelen bir uygulama projesi şimdi ise sosyal ağ yönetimi tarafından gerçekleştirilme aşamasında olduğu belirtiliyor.

X, televizyonunuzda video içerikleri için bir uygulama olacak

Hayal edin, televizyonunuzu açtığınızda, YouTube, Netflix veya Prime gibi tanıdık video içerik uygulamalarının logolarının ardından X'in logosunu görseniz ne hissederdiniz? İşte bu, Elon Musk'un platformunun uzun zamandır video içeriği alanında genişleme çabasında olduğu bir gelişme. Bu platform, bir saatten daha uzun videoları da yayınlayabilme özelliğiyle birlikte video içeriği konusunda kendisini geliştirmeyi hedefliyor.

Elon Musk ve Linda Yaccarino, bu uygulamayı tanıtmaya başladılar. Platformun patronu, "Yakında, X TV uygulamasıyla akıllı televizyonlarınıza gerçek zamanlı ve ilgi çekici içerikler sunacağız. Bu, daha büyük bir ekranda etkileyici ve yüksek kaliteli bir eğlence deneyimi için tercih edeceğiniz bir arkadaş olacak" dedi.

YouTube ve X yakında rakip olacak mı?

Bu yeni geliştirilen araçlar, YouTube'u oldukça akıllara getiriyor. X, en popüler videoları sunmak için algoritmaları kullanacak ve aynı zamanda kullanıcıya özelleştirilmiş içerikler sunmak için yapay zeka kullanacak. Ayrıca, bir videoyu telefonda başlatıp televizyonda izlemeye devam etme gibi işlevler gibi özelliklerin de sunulacağı vaat ediliyor.

Başka bir deyişle, buradaki amaç, dev YouTube'a meydan okumak, özellikle de bu X uygulamasının çoğu akıllı TV'de erişilebilir olması durumunda. Ancak içerikler açısından, Elon Musk'un platformunun YouTube ile rekabet edebilmesi henüz kesin değil. Çünkü şu anda, her iki platform da oldukça farklı alanlarda faaliyet gösteriyor.


Kaynak: Linda Yaccarino X'te, Engadget

author-img
Ömer Çağlar T.

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent