recent
Güncel Haberler

PlayStation 5 ve Xbox'a FSR3 Geliyor: VRR Desteği ile Yenilikler Kapıda

Ana Sayfa
PlayStation 5 ve Xbox'a FSR3 Geliyor: VRR Desteği ile Yenilikler Kapıda

Ascendant Studios'un son projesi olan ve pek de heyecan verici görünmeyen Immortals of Aveum'un konsollara getirilmesi için iki aşamalı bir güncelleme planlanıyor. Oyun, ardışık iki yama ile en son ekran teknolojilerinden HDR, FSR 3 ve VRR desteğiyle güçlendirilecek. Bazı teknik terimlere daha detaylı bir şekilde odaklanacağız.

HDR dün kullanıma sunuldu

Ağustos 2023'te PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S platformları için piyasaya sürülen Immortals of Aveum, Metacritic değerlendirmelerinde tam anlamıyla herkesi ikna etmeyi başaramadı.

Ancak, zamanla ve gelen güncellemelerle bu aksiyon oyununun popülerlik kazandığına dair işaretler var gibi görünüyor. Özellikle, son zamanlarda PlayStation Plus üyelerine sunulması, oyunun lehine bir etki yarattığı açıkça görülüyor. Ascendant Studios'un içerik üretmeye ve özellikle teknik yönlerine odaklanmaya devam etmesi, aslında şaşırtıcı değil.

PlayStation 5 ve Xbox'a FSR3 Geliyor: VRR Desteği ile Yenilikler Kapıda

Örneğin, dün yayınlanan 1.0.6.3 güncellemesi, HDR özelliğini oyunun konsol sürümlerine entegre etti. Uyumlu bir televizyonunuz varsa, HDR (Yüksek Dinamik Aralık), SDR'nin 100 nit sınırından daha yüksek bir parlaklığa izin vererek görüntü kalitesini artırıyor.

FSR 3 ve VRR yakında geliyor

Ancak, bu 1.0.6.3 yaması sadece bir başlangıç ve bir sonraki güncelleme olan 1.0.6.4'ün işleri daha da "ciddiye" alması bekleniyor. Stüdyonun basın açıklamasına göre, kesin çıkış tarihini "sadece birkaç hafta içinde" bekliyoruz.

Eurogamer'ın bildirdiğine göre, bu 1.0.6.4 güncellemesi AMD'nin geliştirdiği en gelişmiş aşırı örnekleme tekniği olan FSR 3'ü destekleyecek. DLSS 3 gibi, FSR 3 de kare üretiminin iyileştirilmesini sağlıyor: yapay zeka artık sadece görüntüyü ölçeklendirmekle kalmıyor, her ikinci kareyi kendi başına hesaplıyor.

PlayStation 5 ve Xbox'a FSR3 Geliyor: VRR Desteği ile Yenilikler Kapıda
Hayır, FSR 3 henüz tam olarak burada değil © Ascendant Studios

Immortals of Aveum'un konsol versiyonuyla ilgili olarak, FSR 3 için bu desteğe PC versiyonunda eksik olan bir 'bonus' eşlik ediyor: VRR (Değişken Yenileme Hızı). Buradaki amaç, frekans dalgalanmaları olduğunda bile oyuncunun görsel deneyimini sağlarken 120 Hz'i desteklemektir.


KaynakEurogamer

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent