recent
Güncel Haberler

Google Fotoğraflar, Telefon Depolama Alanınızı Verimli Kullanmanıza Yardımcı Olacak

Ana Sayfa
Google Fotoğraflar, Telefon Depolama Alanınızı Verimli Kullanmanıza Yardımcı Olacak

Google Fotoğraflar'ı kullanarak fotoğraf ve videolarınızı bulutta saklıyorsanız, depolama alanının sıkıntıya yol açabileceğini fark etmiş olabilirsiniz. Platform ücretsiz olarak 15 GB alan sunuyor, ancak düzenli olarak fotoğraf çekiyorsanız bu alanı hızla doldurmuş olabilirsiniz. Yakında kullanıma sunulacak bir özellik, yapmadan önce içeriğinizi silmenize yardımcı olabilir.

Yer kazanmak için dosyalarınızı sıkıştırın

Android Authority'den gelen son rapor, Google Fotoğraflar'ın en yeni Android sürümüyle ilgili bazı dikkat çekici detayları gün yüzüne çıkardı. Bu analizler, fotoğraf ve videoların kalitesini düşürerek yerden tasarruf etmek için bir seçeneğin yakında gelebileceğini gösteriyor.

Web sürümünde zaten mevcut olan bu özellik, mobil uygulamada henüz kullanıma sunulmamış durumda. Eğer bu özellik mobilde de kullanıma alınırsa, dosyaları orijinal kalitesine geri yüklemek mümkün olmayacak ve sıkıştırma işlemi yalnızca günde bir kez gerçekleştirilebilecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların Google Fotoğraflar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına olanak tanıyacak gibi görünüyor.

15 GB depolama alanı artık yeterli değil

Yeni akıllı telefonlar, muazzam kalitede fotoğraf ve video çekme yetenekleri sunuyor, ancak bu dosyaların boyutu da aynı oranda artıyor. Son yıllarda, birçok kullanıcı 15 GB depolama sınırı içinde kalmak için ya dosyalarını silmek ya da başka bir yere aktarmak zorunda kalıyor.

Bu sınırlamayı aşmanın bir başka yolu da ödeme yapmaktır. Google One aboneliği, depolama alanınızı 100GB (yıllık ₺ 99,99), 2TB (yıllık ₺499,99) gibi farklı seviyelerde artırmanıza olanak tanıyacaktır.


KaynakAndroid Authority

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent