recent
Güncel Haberler

Android 15'in İlk Beta Sürümü: Neler Değişiyor ve Nasıl Yüklenir?

Ana Sayfa
Android 15'in İlk Beta Sürümü: Neler Değişiyor ve Nasıl Yüklenir?

Android 14, dikkat çekici yeni özellikler sunmasa da, kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Sadık hizmetin ardından Android 15'in zamanı geldi. Bu, Eylül ya da Ekim ayında beklenen final sürümü değil, ilk beta sürümü. Android 15'in geliştiriciler için iki ayrı sürümü bulunuyor ve şimdi halkın bu yeni güncellemeyi telefonlarında denemesi için sıra geldi.

Android 15: Bugün sadece birkaç yeni özellik tanıtıldı

Android 15'in ilk sürümü, tabloyu değiştirmese de bugün sadece birkaç iyileştirme ve yeni özellik sunuyor. Google, muhtemelen yeni yazılımlara adanmış olan Google I/O 2024 konferansında birkaç duyuruyu saklıyor. Bu etkinlik 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. Bu tarihten sonra yayınlanacak olan bir sonraki beta sürümlerinin daha kapsamlı olması bekleniyor.

Şimdilik, Android 15'in ilk sürümü, ana ekrana yüklenecek yeni Pixel hava durumu widget'larını içeriyor. Bu widget'lar, daha görsel ve Google tarafından tasarlanan akıllı telefonların mevcut arayüzüyle daha uyumlu bir görünüme sahip. Ayrıca, mobil ağ ve Wi-Fi için yeni güvenlik ayarları ve cihaz adını gizleme yeteneği gibi daha fazla gizlilik sağlayan özellikler de bulunmakta.

Daha da ilginci, Android 15 ile Google, artık Google Wallet yerine başka bir cüzdanı varsayılan olarak ayarlama seçeneği sunuyor. Bu yeni özellik, uygulamalarını düzenlemeyi amaçlayan Avrupa DMA ile bağlantılı olabilir.

Android 15'in beta sürümü nasıl yüklenir?

Android 15'in ilk beta sürümünün yalnızca Google Pixel telefonlarında kullanılabileceğini hatırlatmak isteriz. Bu, Pixel 6'dan en yeni Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'ya kadar tüm Pixel modellerini kapsar.

Android 15 beta 1'i yüklemenin iki yolu bulunmaktadır. İlk olarak, Google hesabınızla giriş yaparak Android Beta Programı sitesine kaydolabilirsiniz.

  • Google hesabınızla giriş yapın ve Android Beta Programı sitesine gidin.
  • Listeden cihazınızı seçin ve ardından 'Katıl' düğmesine tıklayın.
  • Kullanım koşullarını doğrulayın ve "Onayla" düğmesine tıklayarak onaylayın.
  • Güncelleme, Pixel akıllı telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasının Sistem > Sistem Güncellemesi bölümünde görünecektir.
  • Beta sürüm yükleme paketinin size sunulması en fazla bir saat sürebilir.

Android 15 beta sürümünü bir bilgisayardan çevrimiçi Android Flash Aracı kullanarak yüklemek de mümkündür. Bu araç, bir tarayıcı üzerinde çalışır ve Google Pixel'inizi bilgisayarınıza takarak güncellemeyi OTA (hava üzerinden) yoluyla yüklemenizi sağlar.

Unutmayın ki, Android 14'ün en son genel sürümüne geri dönebilirsiniz, ancak Android 14'ü yeniden yüklemek telefonunuzun belleğini tamamen sileceğinden Android 15 beta sürümünü yüklemeden önce verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederiz.


Kaynak: 9to5Google

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent