recent
Güncel Haberler

Elon Musk, X.com'da Yeni Kullanıcılar İçin Ücret Talep Etme Planları Yapıyor

Ana Sayfa
Elon Musk, X.com'da Yeni Kullanıcılar İçin Ücret Talep Etme Planları Yapıyor

X.com platformunu kullanmak ücretsizdir, ancak bazı özel avantajlardan faydalanmak isteyenler için çeşitli ücretli seçenekler mevcuttur. Ancak, Elon Musk'ın, yeni kullanıcıları hemen yayıncılık işlevlerine erişmek için bir giriş ücreti ödemeye teşvik etmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

X.com'daki yeni kullanıcılar için "bir küçük ek maliyet"

X.com platformu, son birkaç aydır hem Filipinler'de hem de Yeni Zelanda'da yeni kullanıcılar için bir abonelik modeli deniyor. Yeni kullanıcılar, geleneksel bir abonelikten herhangi bir avantaj elde etmeden hemen kaydolduktan sonra ağda yayın yapma hakkı için 1 dolar ödemeye davet ediliyor.

Elon Musk, botlara ve istenmeyen hesaplara karşı daha etkili bir mücadele için tüm platformunda uygulanabilecek ekonomik bir model üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Ancak, bu yeni abonelik modelinin ne zaman uygulanacağı veya uygulanıp uygulanmayacağı henüz net değil.

Bir dolarlık katılım veya 90 gün bekleme süresi, tercihe göre

Elon Musk'a göre, bu, "botların tekrarlayan saldırılarını durdurmanın tek yolu" olabilir. 44 milyar dolarlık bir ödemeyle Twitter'ı satın alan adam, yapay zeka ve trol çiftliklerinin mevcut "Robot musun?" kontrollerini ve Captcha'ları kolayca atlayabileceğine dikkat çekiyor.

Bu küçük katkının sadece yeni abonelerin hemen mesaj yazmaya başlamalarını sağlamak için zorunlu olduğu unutulmamalıdır. Daha sabırlı olanlar 3 aylık bir süre bekleyebilir ve bu sürenin sonunda ellerini cüzdana sokmadan ilk tweetlerini yayınlamaya başlayabilirler.

Bu arada, yeni hesaplar favori içerik üreticilerini takip edebilecek ve mesajları okuyabilecek, ancak konuşmalara aktif olarak katılamayacaklar. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ya da Elon Musk'ın geçen yılın sonunda belirttiği gibi sahte hesaplarla mücadele etmek için nihayet platformunu tüm kullanıcılar için ücretli bir platform haline getirmeye karar verip vermeyeceği henüz belli değil.


Kaynak: Gizmodo

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent