recent
Güncel Haberler

Windows 11'de Yeni: Android Telefonunuzu Web Kamerası Olarak Kullanın

Ana Sayfa
Windows 11'de Yeni: Android Telefonunuzu Web Kamerası Olarak Kullanın

Microsoft, macOS ve iPhone kullanıcıları için uzun bir süredir mevcut olan bu özelliği Windows 11'e getiriyor! Artık sadece birkaç tıklama ile telefonunuzun kamerasını bilgisayarınızın web kamerası olarak kullanabilecek ve daha yüksek kalitede görüntülü görüşmeler yapabileceksiniz. Kurulumu son derece kolay ve minimum yapılandırma gerektiriyor. Windows 11'in bu özelliği, kullanıcıların iletişim deneyimini geliştirmek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Yakında genel kullanıma sunulacak

Microsoft, son dostane blog yazısında Windows'un tüm Insider sürümlerinde yeni bir özelliği test ettiklerini duyurdu. Bu beta sürümleri genellikle geliştiriciler ya da hatalardan korkmayan test kullanıcıları için ayrılmış olsa da, özelliğin daha kararlı olduğu varsayılan 'Sürüm Önizleme' dalındaki varlığı, bu özelliğin çok yakında sistemin tüketici sürümlerine gelebileceğini gösteriyor.

Microsoft, "Bu özellik sayesinde, mobil kameranızın mükemmel kalitesinin keyfini bilgisayarınızda kolayca ve kablosuz olarak çıkarabileceksiniz" diyor. Ayrıca, ön ve arka kamera modülleri arasında geçiş yapabilecek, video akışını duraklatabilecek ve HDR işleme gibi telefonunuz tarafından sunulan video geliştirmelerinden yararlanabileceksiniz.

Bundan yararlanmak için cihazlarınızı nasıl ayarlayacaksınız?

Insider programının bir üyesiyseniz, bu yeni özelliği kolayca test edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken:

Bir telefon Android 9.0 minimum sürümüne sahip ve Windows Link uygulaması en az 1.24012 sürümünde olmalıdır.

Bu özelliği kullanmak için, özel bir uygulamayı kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamanız yeterlidir. Sonrasında, bilgisayarınızın ayarlarında 'Bluetooth ve bağlı cihazlar' bölümüne giderek ve cihazlarınızı yönetmek için 'Mobil cihazlar' menüsünü bulup kurulumu tamamlayabilirsiniz. Başlamak için bilgisayarınızdan mobil erişimi etkinleştirmeniz yeterlidir. Bunu yaptıktan sonra, telefonunuz Skype, Teams, Zoom veya başka bir video konferans uygulamasındaki mevcut kameralar listesinde görünecektir. İşte bu kadar kolay!


KaynakMicrosoft

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent