recent
Güncel Haberler

Nintendo, 3DS ve Wii U İçin Kesin Kararını Verdi: Bir Dönemin Sonu

Ana Sayfa
Nintendo, 3DS ve Wii U İçin Kesin Kararını Verdi: Bir Dönemin Sonu

Bu yılın başlarında, 3DS ve Wii U kullanıcıları üzücü bir duyuruyla karşılaştı: Nintendo, bazı konsolları için çevrimiçi oyun özelliklerini kademeli olarak kaldırmaya başladı ve bu süreç birçok oyunu etkiledi. Başlangıçta, tüm oyunlar bu değişiklikten etkilenmemişti. Ancak, belirlenen tarih artık hızla yaklaşıyor ve bu gerçeği kabullenmek zorundayız. Bu, bir dönemin sonunu işaret ediyor ve birçok oyuncu için hayal kırıklığına neden oluyor.

Nintendo için kalbinde ölüm acısı

Japon oyun devi, önümüzdeki ayın başında 3DS ve Wii U konsolları için çevrimiçi hizmetleri sonlandırarak tarihinde önemli bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Bu karar, uzun yıllar boyunca oyunculara eşlik eden iki platform için bir dönemin sonunu işaret ediyor. Son tarih hızla yaklaşırken Nintendo, Japon sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyuna yaptığı hatırlatmaları artırıyor ve bu cihazlar için çevrimiçi oyunun Japonya'da 9 Nisan 2024'te sona ereceğini belirtiyor.

Çevrimiçi hizmetlerin kapatılması, Nintendo'nun 3DS ve Wii U için medya ve hizmetleri aşamalı olarak sonlandırmak üzere aldığı bir dizi önlemin bir parçası. Bu yılın başlarında şirket, kullanılmayan eShop fonlarını bu konsollardan bir Nintendo Hesabına aktarma olanağını zaten sona erdirmişti. Ayrıca geçen yıl bu platformlar için eShop'ları kapatarak yeni oyun ya da içerik satın almayı imkansız hale getirmişti.

Bu konsolların hayranları için çevrimiçi özelliklerden yararlanmak için hala birkaç hafta var. İster çok oyunculu oyunlar için olsun, isterse de bu hizmetler kesin olarak erişilemez hale gelmeden önce oyun ve içerik indirmek için olsun.

3DS ve Wii U için çevrimiçi hizmetlerin sona ermesi sadece Nintendo için bir dönemin sonunu simgelemekle kalmıyor, aynı zamanda platformların ve hizmetlerin yeni teknolojilere ve değişen oyuncu beklentilerine uyum sağlamak için kendilerini düzenli olarak yenilemeleri gereken video oyunu endüstrisinin sürekli evrimini de yansıtıyor. Nintendo için bu geçiş, kaynaklarını ve dikkatini mevcut ve gelecekteki platformlara (Nintendo Switch 2 liderliğinde) yoğunlaştırarak geleceğe odaklandığının altını çiziyor.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent