recent
Güncel Haberler

Android 15 ile Eski Uygulamalara Kısıtlama Geliyor!

Ana Sayfa
Android 15 ile Eski Uygulamalara Kısıtlama Geliyor!

Google'ın Android mobil platformu, kullanıcıların resmi Play Store dışında alternatif mağazalardan da uygulamaları indirmelerine her zaman olanak tanımıştır. Ayrıca, bazı uygulamalar .apk formatında da indirebiliyor.

Android'in geleceği için yeni kısıtlamalar menüde

Android mobil platformunda bu tür özgürlüklerin olduğu bir ortam kullanıcılara büyük bir serbestlik sunarken, aynı zamanda ciddi güvenlik sorunlarını da beraberinde getirebilir. Play Store'un artık sıkı bir şekilde denetlendiği düşünülse de, diğer mağazalar için bu durum geçerli değildir ve bazı "alternatif" mağazalarda kötü amaçlı yazılımlarla dolu uygulamalar bulmak sıradan bir durum haline gelebilir.

Google, önceki Android sürümleri için geliştirilen uygulamaların yüklenmesini engelleme kararı aldı. Örneğin, Android 14 ile birlikte, Android 6.0 ile uyumlu olmayan en azından bir uygulamanın yüklenmesi mümkün olmayacaktır.

Bir uygulama ne kadar eski ve dolayısıyla Android'in en yeni sürümleriyle uyumsuzsa, o kadar savunmasız olduğunu söylemekte yerinde olacaktır.

Android 15 ile Eski Uygulamalara Kısıtlama Geliyor!
Android 15 akıllı telefonunuzu korumayı amaçlıyor © Google

Android 15 eski uygulamaları engelleyecek

Google, yaklaşan Android 15 ile açıkça daha ileri bir adım atmaktadır. İşletim sisteminin son Geliştirici Önizleme 2 sürümünden, gelecekteki Android 15'in yalnızca Android 7.0 altında (en azından bir kez daha) çalışabilen uygulamaların yüklenmesine izin vereceğini görebiliyoruz.

Bu değişiklik, kullanıcıların çok eski uygulamaları yüklemeye çalıştıklarında otomatik olarak engellenecekleri anlamına gelir. Bu, Google'ın birçok müşterisinin, özellikle de akıllı telefonlarına neredeyse her şeyi yüklemeye eğilimli olanların güvenliğini artırmaya yönelik bir adımdır.

Böyle bir uygulamayı yan yükleme yoluyla yüklemeye çalışırsanız, Google Play Protect tehlikeli uygulamanın engellendiğini belirtecektir. Bu diyalog kutusu yeni bir şey olmasa da, 'Daha fazla ayrıntı'ya tıkladıktan sonra görünen 'Yine de yükle' düğmesinin artık hiçbir etkisi olmayacak, dolayısıyla yüklemeye zorlanamayacaktır.


Kaynak: Android Police

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent