recent
Güncel Haberler

Windows'ta Fotoğraf Uygulaması, Yapay Zeka Sayesinde Daha İleriye Gidiyor

Ana Sayfa
Windows'ta Fotoğraf Uygulaması, Yapay Zeka Sayesinde Daha İleriye Gidiyor

Microsoft Fotoğraflar, fotoğraf kitaplığı yönetimi ve temel görüntü düzenleme gibi bazı kullanışlı özelliklere sahip olsa da, öncelikle görüntüleri önizlemek için kullanılır. Microsoft'un kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için yazılımlarını sürekli geliştirdiğini görmek harika! Ancak, Windows kullanıcıları yakında benzer ayrıcalıklara erişebilecekler.

Denenmiş ve test edilmiş bir özellik, ancak her zamanki gibi etkili

Google'ın Sihirli Silgisi ve Samsung'un aracına benzer yeni bir araç olan Generative Erase'i geliştirdiler. Generative Erase ile Windows'ta bir fotoğrafın istenmeyen bölümlerini kolayca silebilirsiniz. Düzenlemek istediğiniz nesneleri seçin ve gerisini yazılıma bırakın! Yapay zekanın gücü sayesinde bu işlem kolay ve etkilidir. Microsoft, blogunda bu aracın yeteneklerini bir köpeğin tasmasını ve bir fotoğraftaki arka planı kaldırarak insanları bile gösterdi.

Windows'ta Fotoğraf Uygulaması, Yapay Zeka Sayesinde Daha İleriye Gidiyor
Generative Erase kullanmadan önce ve sonra © Microsoft

Önümüzdeki aylarda herkes için dağıtılacak

Bu tür araçlarla alışık olmamız artık şaşırtıcı değil. Ancak, Windows'ta bu araca erişebilmekten memnun olacağız, çünkü şimdiye kadar PC'lerde bulunan tek araç Photoshop gibi veya belirli web sitelerinde kullanılması biraz karmaşık veya zahmetli olabiliyordu.

Redmond firması kullanıcılarının çoğunu göz ardı etmedi, çünkü bu güncelleme yalnızca Windows 11'in klasik sürümünde mevcut olmayacak. Windows 10, sihirli silgi aracına ve aynı zamanda Microsoft tarafından daha önce Fotoğraflar için sunulan tüm yapay zeka özelliklerine erişim sağlayacak. ARM işlemciler için Windows 11'in bile dahil edilmesi, ARM'nin her zamankinden daha fazla ilgi gördüğünün bir işareti.

Ancak, hala erişiminiz yoksa, endişelenmeyin: henüz test aşamasında. Şimdilik, tüm kanallarda yalnızca Insider programı üyeleri tarafından kullanılabilir.

Generative Erase'i denemek isterseniz, Photos'un 2024.11020.21001.0 sürümünden itibaren kullanılabilir olacak. Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin.


Kaynak: Microsoft

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent