recent
Güncel Haberler

Microsoft'un Bing'i Apple'a Satma Planı (Ancak Apple Reddetti)

Ana Sayfa
Microsoft'un Bing'i Apple'a Satma Planı (Ancak Apple Reddetti)

Microsoft, Apple'ın tekliflerini her zaman reddeden Apple ile ortak bir girişimde bulunmayı bile düşünüyordu. Google'ın Amerikan Adalet Bakanlığı ile yaşadığı bir soruşturma sırasında sunduğu belgelerden biri, şu anda Amerikan hükümetiyle karşı karşıya olan bir durumu doğruluyor. Belgeler ayrıca Microsoft'un arama motoru konusunda Apple'ı düzenli olarak talep ettiğini de belirtiyor.

Apple'da Bing yok

Yeni belgelere göre, Microsoft'un Bing'i Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak yerleştirmek için elinden geleni yaptığı ortaya çıktı. 2009'dan başlayarak, 2013, 2015, 2016, 2018'de (iki kez) ve en son 2020'de olmak üzere en az yedi birleşme gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Ayrıca, Microsoft'un üst düzey yöneticileri ile Apple'dan Eddy Cue arasında Bing'in muhtemel satın alınmasıyla ilgili görüşmelerin yapıldığı ifade edildi. Ancak Apple, Bing'deki "kalite sorunları" nedeniyle Microsoft'un teklifini reddetti.

Microsoft'un Bing'i Apple'a Satma Planı (Ancak Apple Reddetti)
© Get4Games

Apple'a göre Google hala Bing'den üstün

Apple, Microsoft'un taleplerine rağmen her zaman Google'ın arama motorunu tercih etti.

Google'ın ifadesine göre, Apple her zaman iki arama motoru arasında seçim yapmış ve sonunda Safari kullanıcıları için Google'ın daha üstün bir varsayılan seçenek olduğuna inanmıştır. Tabii ki, Google bu yerini yıllık birkaç milyar dolarlık bir ücret karşılığında koruyor.

Yıllar içinde Microsoft, kullanıcı deneyimini geliştirmek için (özellikle ChatGPT'yi entegre ederek) ve Bing'i daha fazla insanın kullanmasını teşvik etmek için on milyonlarca dolar yatırım yaptı. StatCounter'a göre, Bing'in şu anda %3,4'lük bir pazar payı varken Google'ın pazar payı %91,5'tir.



Kaynak: Windows Central

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent