recent
Güncel Haberler

Windows 11'de Oyun Grafiklerini İyileştirmek İçin Yakında Bir Yapay Zeka Özelliği Geliyor

Ana Sayfa
Windows 11'de Oyun Grafiklerini İyileştirmek İçin Yakında Bir Yapay Zeka Özelliği Geliyor

Şu anda, modern grafik kartlarına sahip oyuncular, oyun içi performansı artırmak için belirli oyunlarda tescilli süper örnekleme teknolojilerini kullanabilmektedir. Ancak, Microsoft'un kendi çözümünü doğrudan Windows 11'de sunma olasılığı var. Neowin, 26052 test yapısında, gelecekteki 24H2 genel güncellemesine dahil edilebilecek bir özellik keşfetti.

Windows 11'de daha fazla doğrudan entegrasyon

Sistem > Ekran > Grafik ayarlarında, Otomatik Süper Çözünürlük adında yeni bir onay kutusu belirdi. Altındaki açıklama, desteklenen oyunları daha akıcı performans ve gelişmiş ayrıntılarla geliştirmek için AI kullandığını belirtiyor. Bu özellik NVIDIA'nın DLSS, AMD'nin FSR ve Intel'in XeSS teknolojilerine benziyor.

Windows 11'de Oyun Grafiklerini İyileştirmek İçin Yakında Bir Yapay Zeka Özelliği Geliyor
Windows 11'de süper örneklemenin doğrudan entegrasyonu çok yakında © Neowin

Şu anda bu özelliği etkinleştirmenin herhangi bir etkisi görünmüyor ve bu araç hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantı Microsoft DirectX Developer bloguna yönlendiriyor. Araç kullanılabilir hale geldiğinde muhtemelen dokümantasyon sağlanacaktır. Sabırlı olmak önemlidir.

Entegrasyon hala gizemini koruyor

Çözümün ne sunacağı ve nasıl çalışacağı henüz belirlenmedi. Varsayılan olarak NVIDIA, AMD veya Intel çözümlerini otomatik olarak etkinleştirecek mi yoksa Microsoft'un eşdeğer bir çözümünü mü kullanacak? İkincisi seçilirse, belirli bir donanım gerekli olacak mı ve rakip teknolojilerle nasıl karşılaştırılacak? Video oyunlarıyla sınırlı mı olacak? Halihazırda başka yerlerde sunulan (Opera tarayıcılarındaki RTX Video Süper Çözünürlüğü gibi) video yükseltme özelliğinin dahil edileceği tamamen akla yatkındır.

Yaygın olarak anlaşıldığı üzere, süper örnekleme, oyunları daha düşük bir çözünürlükte çalıştırarak ve ardından saniyede kare sayısından ödün vermeden daha keskin bir görüntü elde etmek için yapay zekayı kullanarak performansı artırmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, bu son derece etkili teknolojinin doğrudan Windows 11'e entegre edilmesi oyunculara büyük fayda sağlayacaktır.


Kaynak: Neowin

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent