recent
Güncel Haberler

Instagram ve Threads'te Yeni Dönem: Varsayılan Siyasi İçerik Olmayacak!

Ana Sayfa
Instagram ve Threads'te Yeni Dönem: Varsayılan Siyasi İçerik Olmayacak!

Günümüzün sosyal ağları, sundukları işlevlerden çok yarattıkları atmosferle tanımlanıyor. Örneğin X (eski adıyla Twitter) sürekli bir tartışma platformuyken, Meta'nın ağları daha rafine görünüyor. Mark Zuckerberg'in grubu, bazı platformlarındaki politikasını değiştirerek bu imajı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Politika artık otomatik olmayacak.

Instagram ve Threads algoritmaları artık otomatik olarak siyasi içerik önermeyecek. Bu değişiklik önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamaya konulacak ve Instagram için Explorer ve Reels ve Threads için kullanıcı önerileri gibi ağların çeşitli işlevleri için geçerli olacak.

Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, siyasi içerik başlığı altında nelerin yer aldığına dair ilk taslağı sundu. "Siyasi içerik tanımımız, yasalar, seçimler veya sosyal konularla ilgili paylaşımlar gibi hükümet veya seçimle ilgili konularla ilgili içerikle sınırlıdır" dedi.

Instagram ve Threads'te Yeni Dönem: Varsayılan Siyasi İçerik Olmayacak!
© Meta - Instagram

Siyasi içerik her zaman erişilebilir olacaktır

Meta'nın da kabul ettiği gibi, içeriğin siyasi olup olmadığını belirlemek zor olabilir. Bu nedenle Adam Mosseri, yaklaşımlarını rafine etmek için platform kullanıcıları ve topluluklarının yanı sıra dış uzmanlarla etkileşime girdikçe tanımlarının gelişeceğini belirtiyor.

Meta'nın amacı siyasi içeriği platformlarından kaldırmak değil, aktif olarak teşvik etmekten kaçınmak. Bu önerilerden faydalanmak isteyenler ayarlardan 'önerilen içerik' sayfasına giderek sınırı kaldırabilirler.


KaynakEngadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent