recent
Güncel Haberler

WhatsApp'ten Yeni Gizlilik Adımı: Profil Fotoğraflarının Ekran Görüntülerini Engelleme

Ana Sayfa
WhatsApp'ten Yeni Gizlilik Adımı: Profil Fotoğraflarının Ekran Görüntülerini Engelleme

WhatsApp, Meta tarafından geliştirilen ve dünyada en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma servislerinden biri haline geldi. Meta'nın yazılımı, kullanıcıların konuşmalarını uçtan uca şifreleme özelliği ile tanınıyor. Son birkaç aydır, WhatsApp yazılımını geliştiren ekipler, kullanıcıların kişisel veri ve gizliliğini daha etkili bir şekilde korumak için çaba sarf ediyorlar. 

Bu çabalar arasında, geçici mesaj özelliğinin kullanıma sunulması ve son olarak takma adların entegrasyonu yer alıyor. Şu anda, WhatsApp, kullanıcıların kişisel verileri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak yeni bir seçeneği test ediyor.

Profil fotoğrafları yakında yeni gizlilik ayarlarıyla daha iyi korunacak

WhatsApp tarafından sunulan en son yapıları inceleyen WABetaInfo sitesine göre, test edilen v2.24.4.25 numaralı en son sürüm, güvenlik ayarlarında yeni bir seçenek sunarak profil fotoğrafının ekran görüntülerini engellemek için bir adım atıyor.

Bu yeni seçenek, kişi listenizde bulunup bulunmamanıza bakılmaksızın, tüm kullanıcıların fotoğrafın ekran görüntüsünü almasını engelleyecek. Eğer bir ekran görüntüsü alınırsa, ekranın altında bu engellemenin nedenini belirten bir açılır mesaj görünecektir.

Profil fotoğraflarına ekran görüntüsü koruması getiriyor

Bu seçenek kesin çözüm olmayabilir ve başka bir akıllı telefon kullanarak profil resminin fotoğrafını çekmek her zaman mümkün olacaktır, ancak WhatsApp bu yönde bir adım atarak çoğu kullanıcıyı caydırabilir. Zaten, WhatsApp kişi listesinde olup olmamanıza bakılmaksızın, profil resmini belirli kullanıcılardan gizlemenize olanak sağlıyor.

Şimdilik, sadece birkaç test sürümü kullanıcısının erişebildiği bu özelliğin önümüzdeki haftalarda daha geniş kullanıma açılması bekleniyor. Bu durum gerçekleştiğinde sizi bilgilendireceğiz.


KaynakAndroid Police

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent