Heyecan verici ve sürekli gelişen yapay zeka alanında ChatGPT ve Bard sürekli rekabet halinde. OpenAI'nin sohbet robotunun yeni özelliklerinin tanıtılmasıyla birlikte, Google'ın geride kalmamak için kendi teklifini geliştirmek için hızlı hareket etmek gibi bir çıkarı var. Bu yeni sızıntı doğruysa, Amerikan firması hızlı bir şekilde yeni bir şey bulma ihtiyacını anlamış gibi görünüyor.
Bard Gemini oluyor
X'in (eski adıyla Twitter) Bard'ın adını Gemini dil modelinin adıyla değiştirmeyi planladığı sızdırıldı. 7 Şubat'ta yayınlanacak bir güncellemeyi duyuran bir belgeye göre bu böyle. Belgede, Google'ın sohbet robotunun adını Gemini dil modelinin adıyla değiştireceğini öğreniyoruz. Heyecan verici haberler! Bu değişiklikler kesinlikle deneyiminizi geliştirmek için yeni ve geliştirilmiş özellikler getirecektir. Ayrıca, ChatGPT Plus'a benzeyen Gemini Advanced adında daha gelişmiş, ücretli bir sürüm yayınlayacaklar.
Gemini'nin Ultra 1.0 sürümü, kodlama, mantıksal akıl yürütme, incelikli talimatları takip etme ve yaratıcı işbirliği gibi son derece karmaşık görevleri yerine getirme yeteneğini önemli ölçüde artıracak. Bu yeni sürüm, hedeflerine daha fazla verimlilik ve hassasiyetle ulaşmak isteyen bireyler ve ekipler için şüphesiz değerli bir varlık olacaktır.
Google added a new changelog for Bard, and — oh boy — it's a big one!
— Dylan Roussel (@evowizz) February 3, 2024
The availability in Canada is awesome! That said I don't really understand the limitations with the app. That's disappointing as someone who lives in Europe.
Oh by the way... https://t.co/xM2snHVYJ9 is real. pic.twitter.com/QKgKrRjmM4
Boru hattında bir uygulama
Bu hizmetin maliyeti şu anda bilinmemektedir. İngilizce borsalar için optimize edilecek ve dünya çapında yaklaşık 150 ülkede konuşlandırılacak. Google'ın daha fazla genişleme planları olmasına rağmen bu, yoğun AI kullanıcılarını tatmin edecektir.
Başlıkta da belirtildiği gibi, Google bu güncellemeyi Android ve iOS için gelecekteki bir Bard/Gemini uygulamasını duyurmak için kullanıyor. Başlangıçta İngilizce, Japonca ve Korece olarak sunulacak ve diğer diller de bunu takip edecek. Uygulamanın İngiltere, İsviçre ve Türkiye'de dahil olmak üzere Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinde erişilebilir olması amaçlanmadığından, Eski Kıta'daki çoğu ülke bu lansmanın dışında tutulacak.
Kaynak: Engadget