recent
Güncel Haberler

Google Deneyi: Hastalar, Yapay Zekanın Doktorlardan Üstün Olduğunu Belirtiyor

Ana Sayfa
Google Deneyi: Hastalar, Yapay Zekanın Doktorlardan Üstün Olduğunu Belirtiyor

Google, yapay zeka teknolojisi için tıp sektörü de dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar araştırıyor! Google dil modelinin kullanıldığı yeni bir çalışma, yapay zekanın hastanelerde umut verici bir geleceğe sahip olduğunu gösteriyor!

Doktor AMIE

Tıp sektörü, 2023 yılında ortaya çıkışından bu yana YZ teknolojisinin test edildiği birçok alandan biri olmuştur.

Bununla birlikte, bir grup araştırmacı tarafından yakın zamanda yayınlanan bir çalışma, diyaloğa dayalı bir YZ sisteminin tanısal diyalog ve klinik öykü alma için en uygun şekilde ilk kez tasarlanmış olması nedeniyle dikkat çekiyor. Google Health'te araştırmacı olan ve çalışmanın ortak yazarlarından biri olan Alan Karthikesalingam bu gözlemi yaptı.

Articulate Medical Intelligence Explorer'ın kısaltması olan AMIE, bir Google dil modeli tarafından destekleniyor. Amacı, bir tanı koymak için hastaların tıbbi geçmişlerini araştırmaktır. Bu araç, şu anda tıbbi yapay zekada mevcut olan bir boşluğu doldurduğu için bir doktorun işine değerli bir katkı sağlıyor.

Google Deneyi: Hastalar, Yapay Zekanın Doktorlardan Üstün Olduğunu Belirtiyor
Tıbbi yapay zeka Google sistemlerine dayanıyor © pixabay

Yapay zeka hastalarla etkileşimde daha iyi olacaktır

İlk testler oldukça kesin sonuçlar verdi. Çalışmada 20 oyuncu toplam 149 vakayı simüle ederken, AMIE ve 20 doktor aynı vakaları yorumlamakla görevlendirildi. Sonuçta yapay zeka, tıbbi iletişimin kalitesini değerlendirmek için kullanılan 26 kriterden 24'ünde doktorlardan daha iyi performans gösterdi.

AMIE ayrıca incelenen altı tıbbi uzmanlık alanının tamamında insanlardan daha iyi performans gösterdi. Bu sonuçlar umut verici olmakla birlikte, araştırmacılar önemlerini abartmamak konusunda temkinli davranıyorlar. Alan Karthikesalingam, çalışmanın bir dil modelinin klinik öykü alma konusunda doktorlardan daha iyi olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.


Kaynak: Nature

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent