recent
Güncel Haberler

2023'te Kaçırılmaması Gereken 15 Bağımsız Oyun

Ana Sayfa
2023'te Kaçırılmaması Gereken 15 Bağımsız Oyun

Bağımsız oyunları mı seversiniz? Harika, biz de öyle. Haberlerin yoğunluğu nedeniyle bazı bağımsız oyunların dikkatinizden kaçmış olması oldukça olasıdır. Bu üzücü bir durum, ancak maalesef 2023 yılı zengin ve güzel sürprizlerle dolu olduğundan bu mantıklıdır. Bu nedenle, 2023 yılında kaçırılmaması gereken bağımsız oyunların bir listesini keşfetmenizi öneriyoruz.

Keşfedilmeyi bekleyen 10 harika yapım

Cassette Beasts

Cassette Beasts, Temtem'e alternatif bir Pokémon benzeri oyun. Piksel sanatla süslenmiş açık dünya RPG, Yeni-Wirral adasından kaçmaya çalışan bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunda 120 farklı yaratıkla savaşma ve onları analog kasetlerle kaydedip dönüşme özelliği bulunuyor.

A Space for the Unbound

Asya'dan gelen etkileyici bir pixel art oyunudur. Endonezya'nın 90'lı yıllarındaki kırsal atmosferinde geçen hikaye, lise öğrencisi Atma ve Raya'nın dünyayı sona erdirebilecek doğaüstü bir güçle karşı karşıya kaldığı anlatıyor. Oyun, basit bir deneyime sahip olmasına rağmen, anksiyete ve depresyon gibi hassas konulara odaklanan etkileyici bir anlatı sunuyor.

Astral Ascent

Kickstarter başarısı ve bir buçuk yıl süren erken erişim sonrasında Astral Ascent, Hades ve Dead Cells gibi rogue-lite ustalarıyla başa çıkabilen etkileyici bir oyun. Dark Devotion ekibinin eseri, Ayla, Kiran, Calie veya Octave karakterlerini yönlendirerek Astral Garden hapishanesinden kaçma görevini üstleniyor. Zodiaques adlı on iki güçlü patronla mücadelede benzersiz silahlar ve yetenekler kullanılıyor.

DREDGE

Team17 ve Black Salt Games işbirliği olan DREDGE, tazeleyici ve esrarengiz bir macera sunuyor. Balıkçı bir karakteri kontrol ederek Büyük Marrow adasındaki izole takımadada işletme kurmaya çalışıp, 125 farklı deniz yaratığıyla dolu derinlikleri keşfetmelisiniz. Ancak geceleri ortaya çıkan tehlikeli yaratıkları gizleyen sis, görevi zorlaştırıyor.

Chants of Sennaar

Chants of Sennaar, Toulouse merkezli Rundisc stüdyosunun (Varion) atmosferi, evreni, sanat yönetimi ve müzikleriyle dikkat çeken son yaratısı. Babel efsanesinden ilham alan bu oyun, Voyageur karakteriyle eski dilleri çözerek, zamanın başlangıcından beri iletişimi kesilmiş Kule Halkları arasındaki bağları yeniden kurma görevini üstleniyor.

Shadow Gambit: The Cursed Crew

Mimimi Games'in veda yapısı olan Shadow Gambit: The Cursed Crew, Desperados III'e benzer bir gizlilik ve strateji oyunudur. Kapanış öncesi çıkan bu yapıda Âmes Perdues lanetine maruz kalan Afia, Kaptan Mordechai'nin gizemli hazinesini ele geçirmeye çalışıyor ve Red Marley adlı hayalet gemisiyle Inquisition'ın fanatik askerleriyle mücadele ediyor.

Party Animals

Party Animals, Gang Beasts'e benzer bir parti oyunudur, ancak hayvan karakterlerle oynanır. Köpek, kedi, tavşan, kaplan gibi hayvanları kontrol ederek arenada rakipleri nakavt etmeye çalışın. Her oyun sonunda eğlenceli grup fotoğrafı çekimiyle oyunun keyfini çıkarın.

En Garde!

Montpellier merkezli Fireplace Games tarafından tasarlanan En Garde!, eğlenceli bir Fransız ortaçağ masalı. Oyun, Adalia de Volador adlı unutulmuş kılıç ustasını kontrol ederek, komik ve aksiyon dolu bir maceraya sürüklüyor. Hikaye, kötü Kont-Dük'ün planlarını bozmak için kılıçla donanmış Adalia'nın çabalarını konu alıyor.

American Arcadia

İspanyol stüdyo Out of the Blue'un yeni oyunu American Arcadia, Call of the Sea'den üç yıl sonra geliyor. Retrofütüristik Arcadia şehrinde geçen hikayede, Trevor Hills, Angela Solano'nun yardımıyla dünyanın en çok izlenen reality show'u olan American Arcadia'dan kaçmaya çalışıyor. Popülerlik eksikliği ölümle eşanlamlı olan korkunç bir kuralı aşıp hayatta kalmaya çabalıyor.

Tchia

Tchia, 2023'ün en ferahlatıcı deneyimlerinden biri. Renkli sanat yönetimi ve etkileyici müziğiyle desteklenen bu açık dünya oyunu, Yeni Kaledonya adasından ilham alıyor. Tchia'nın hikayesi, genç bir kızın, Meavora adlı zalim bir tirandan babasını kurtarmak için etrafındaki hayvanları ve nesneleri kontrol edebilme yeteneğine sahip olduğu kararlı bir serüveni anlatıyor.

Tekrar bir kez daha, bağımsız sahne 2023 yılında inanılmaz oyunlarla parladı. RPG'lerden macera oyunlarına ve tuhaf konseptlere kadar, gerçekten keyif aldık. Öyle ki, sadece 15 oyunu seçmek bizim için zor oldu. Ama ne yapalım, bir şekilde sınırlı kalmayı başarmak gerekiyor. Bu nedenle, bu yıl akılda kalmış on beş bağımsız oyunu ele alan bir video sunuyoruz. Seçimimiz, sanat tarzı, bütçe ve konsept açısından çeşitli olacak şekilde yapıldı. Ayrıca, sizin favorilerinizi duymaktan çekinmeyin.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent