recent
Güncel Haberler

Yenilik Geldi: WhatsApp'ta E-posta Doğrulama Nasıl Aktifleştirilir?

Ana Sayfa
Yenilik Geldi: WhatsApp'ta E-posta Doğrulama Nasıl Aktifleştirilir?

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ana şirketi Meta, anlık mesajlaşma platformunu kullanıcı kolaylığı için optimize etmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda şirket kısa bir süre önce, şu anda yalnızca iOS platformunda kullanılabilen ve kullanıcı kimliği doğrulamasında SMS'e olan bağımlılığı en aza indirmek için bir e-posta doğrulama seçeneği içeren uygulamasının güncellenmiş bir sürümünü piyasaya sürdü.

WhatsApp'ta e-posta adresinizi kontrol etmenin ne anlamı var?

Özel bir web sitesi olan WABetaInfo tarafından açıklandığı üzere, WhatsApp'ın en son iOS güncellemesi olan 23.24.70 sürümü, profil doğrulama bağlantısı içeren bir e-posta gönderilmesine izin veriyor. Dolayısıyla, uygulamayı mobil ağı olmayan bir mobil cihaza yeniden yüklüyorsanız ya da telefonunuz elinizde olmadan farklı bir cihazda oturum açmak istiyorsanız, e-posta doğrulaması mesaj doğrulamasının (genellikle uygulama içinde altı basamaklı bir kod girmeyi içerir) yerine geçebilir.

Yalnızca e-posta adresinizi girerek bir WhatsApp hesabı oluşturamayacağınızı lütfen unutmayın. Hesabınızı oluşturmak için her zaman bir telefon numarası vermeniz zorunludur. Ancak, profilinizin tanımlanması ve doğrulanması artık e-posta yoluyla yapılabilmektedir. Bu yeni özellik, öncelikle e-posta adresinizin doğrulanması koşuluyla, belirli durumlarda WhatsApp'ı mobil ağ olmadan kullanma imkanı sağlamaktadır.

WhatsApp'ta e-posta adresimi nasıl kontrol edebilirim?

  • iOS uygulamasının 23.24.70 sürümünde olup olmadığınızı kontrol edin
  • WhatsApp'ı açın
  • Üç dikey noktaya basın
  • "Ayarlar" üzerine tıklayın
  • 'Hesap' seçeneğini seçin
  • Bir 'E-posta Adresi' seçeneği görmelisiniz
  • E-posta adresinizi girin
  • "İleri" üzerine tıklayın
  • E-posta ile aldığınız kodu girin
  • E-postanız doğrulandı

Bu yöntemi kullanarak, WhatsApp'ta kendinizi tanımak için e-posta adresinizi kullanabilirsiniz. Uygulamanın en son sürümünün Meta tarafından yaygın olarak yayınlanmadığını belirtmek önemlidir. Şirket aşamalı bir kullanıma sunmayı tercih etti. Güncellemeyi henüz almadıysanız, kısa süre içinde kullanıma sunulabileceği için lütfen bekleyin.

Şu anda Android kullanıcılarının bu yeni özelliğe erişimi bulunmamakla birlikte, önümüzdeki birkaç gün veya hafta içinde erişilebilir olması beklenmektedir.


KaynakWABetaInfo

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent