recent
Güncel Haberler

FSR 3: Forspoken, AMD'nin Yeni Teknolojisini Destekleyen İlk Oyun

Ana Sayfa
FSR 3: Forspoken, AMD'nin Yeni Teknolojisini Destekleyen İlk Oyun

AMD, sonunda beklenen duyuruyu yaparak Square Enix tarafından geliştirilen Forspoken oyunu için FidelityFX Super Resolution 3'ün akıcı oyun deneyimi sunmak üzere onaylandığını açıkladı.

Japon şirketin resmi açıklamasına göre, oyunun PC versiyonu için güncelleme 1.22, Steam (20. yılını kutluyor), Microsoft Store (Yapay Zeka ile güçlendirilmiş) veya Epic Games Store'da sunulacak.

Çerçeve oluşturma veya akıcı hareket

FSR 3: Forspoken, AMD'nin Yeni Teknolojisini Destekleyen İlk Oyun
© AMD

Studio Luminous Productions ve yayıncı ortağı Square Enix, sonunda AMD'nin FidelityFX FidelityFX Resolution 3 teknolojisini kullanma olanağını sunan 1.22 güncellemesi konusunda özel bir istisna yapıyor. Bu teknoloji daha çok FSR 3 olarak bilinir ve NVIDIA'nın Eylül 2022'de DLSS 3 ile tanıttığı kare hızı performansıyla rekabet etmesi amaçlanır.

İlginçtir ki AMD ve Square Enix kullanım şartları konusunda anlaşamıyorlar. Square Enix, FSR 3'ü "zamansal ölçeklendirme ve kare yükseltmenin bir kombinasyonu" olarak tanımlarken, AMD "yumuşak hareket" terimini kullanmayı tercih ediyor.

Evrensel teknoloji

FSR 3: Forspoken, AMD'nin Yeni Teknolojisini Destekleyen İlk Oyun
© AMD

AMD'nin aksine, FSR 3'ün akıcı hareket ve Intel grafik kartlarıyla uyumluluğu hakkında çok fazla konuşmayan Square Enix, yeni teknolojinin gerçekten de "evrensel" olduğunu onayladı.

Sürüm 1.22'nin sürüm notlarında, FSR 3'ün AMD Radeon RX 5000, NVIDIA RTX 2000 ve Intel ARC A7 kartlarıyla uyumlu olduğu belirtiliyor. Bu, tabii ki tüm nesillerin bu güncellemeden ve teknolojiden etkilendiğini gösteriyor.

Sürüm notları ayrıca FSR 3 ile ilgili ilk hata keşfetme fırsatı sunuyor. Bazı durumlarda, yenileme hızı 240 Hz veya daha yüksek olan monitörlerde düşük akıcılık sorunları yaşanabilir. Önerilen çözüm, VSync'i devre dışı bırakmak veya yenileme hızını 240 Hz altına düşürmektir.

AMD'nin Oyun Çözümleri ve Pazarlama Baş Mimarı Frank Azor, FSR 3'ün ikinci bir oyun olan "Immortals of Aveum"da kullanılacağına da dikkat çekti ve "diğerlerinin de izleyeceğini" ekledi.


KaynakSquare Enix

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent