recent
Güncel Haberler

Coca-Cola, İlk Yapay Zeka Ürünü Olan 'Y3000' İçeceğini Piyasaya Sürdü!

Ana Sayfa
Coca-Cola, İlk Yapay Zeka Ürünü Olan Y3000 İçeceğini Piyasaya Sürdü!

Yapay zeka o kadar çeşitli bir potansiyele sahip ki, gelecekte birçok alanda büyük başarılara imza atabilir ve pek çok sektörü dönüştürebilir. Şirketler, genel verimliliği artırmak ve işlerini geliştirmek için yapay zekadan yararlanmak için harika fırsatlara sahip. Ancak Coca-Cola'nın bu tanıtım etkinliği, bu teknolojinin daha karmaşık görevlerde de etkili bir şekilde kullanılabileceğini gösterdi.

Y3000'e merhaba deyin!

Coca-Cola, Meta veya Google kadar büyük olmayabilir ancak yapay zekaya büyük ilgi duyuyor. Bu ilgi nedeniyle Coca-Cola'nın niyeti Bu ilgi nedeniyle CNBC tarafından bildirilen bir deneme ile Coca-Cola'nın niyeti biraz daha anlaşılır hale geldi. Amerikan devi, yeni bir kola tarifi geliştirmek için yapay zekayı kullandı.

Atlanta merkezli şirket, bu amacı gerçekleştirmek için müşterilerinin tat tercihlerini topladı ve bu tercihleri daha sonra yeni bir lezzet profili oluşturmak için özel olarak tasarlanmış yapay zeka algoritmalarıyla işledi. Elde edilen sonuç, test edenlerin ahududu granitasına benzettiği 'Y3000' adını taşıyan bir lezzet oldu.

Coca-Cola, İlk Yapay Zeka Ürünü Olan Y3000 İçeceğini Piyasaya Sürdü!
© Coca-Cola

Tasarım da yapay zeka ile yapıldı

Şirket, "Coca-Cola Y3000 Zero Sugar, yapay zekayla desteklenen teknolojiyle geleceğin Coca-Cola'nın tadını hayal ediyor ve yenilikçi deneyimler sunarak geleceği keşfetmenizi sağlıyor" dedi. Bu özel içeceğe sahip olmak isteyenler için sınırlı bir süreliğine satışa sunulacak ve şekersiz versiyonu da olacak.

Yapay zekanın etkileyici yetenekleri sayesinde, yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi sadece tadı değil aynı zamanda ambalajı da yaratan çok yönlü bir süreç elde edildi. Önümüzdeki sezon Y3000 içeceğini kutlamak için lüks marka Ambush ile işbirliği içinde özel bir giyim koleksiyonu da piyasaya sürülecek.


KaynakCNBCEngadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent