recent
Güncel Haberler

WhatsApp'taki Bu Küçük Değişiklik Günlük Hayatınızı Değiştirecek

Ana Sayfa
WhatsApp'taki Bu Küçük Değişiklik Günlük Hayatınızı Değiştirecek
© WhatsApp

WhatsApp şu anda dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma hizmeti olmasına rağmen, en kapsamlı istemci olmak için hala bazı eksiklikleri var.

Giderek daha kapsamlı hale gelen bir mesajlaşma sistemi

Meta'nın tescilli yazılımı son birkaç ayda önemli ölçüde iyileşti. Uygulama artık HD görüntülü aramayı destekliyor ve mesajlara yanıt verirken kendi avatarınızı ekleme veya özel çıkartmalar oluşturma özelliğiyle birlikte geliyor.

Son zamanlarda WhatsApp, kısa videoları iletmek ve gün boyunca sesli mesajları paylaşmak için yeni bir seçenek sunarak yeni bir mesajlaşma yöntemi sundu.

Bu haftaki güncellemeler, fotoğraf gönderme özelliğine odaklandı. Kişileriniz ve gruplarınızla sık sık fotoğraf paylaşıyorsanız, fark etmiş olabileceğiniz gibi, resim kalitesi her zaman beklendiği gibi olmayabilir. WhatsApp, bant genişliği tüketimini sınırlamak ve kullanıcılarının veri kullanımını hafifletmek için en iyi fotoğraflarınızı agresif bir şekilde sıkıştırır.

Daha yüksek çözünürlüklü anlık görüntüler paylaşmak isteyen, cömert mobil veri planlarına sahip kullanıcılar için, önceden duyurulan bu yeni özellik sayesinde bu sınırlamayı aşma seçeneği sunuldu.

Fotoğraflarınızı sıkıştırma olmadan HD olarak tüm arkadaşlarınızla paylaşın

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, sevindirici haberi çeşitli şirketlerine ait Instagram kanalında duyurdu. Artık WhatsApp kullanıcıları, fotoğraflarını sıkıştırılmış bir versiyon yerine orijinal boyutunda göndermeyi tercih edebilmek için yeni bir 'HD' düğmesine sahip.

Bu işlemi gerçekleştirmek için, fotoğrafınızı kitaplığınızdan seçerken, ekranın üst kısmında bulunan küçük 'HD' düğmesine tıklamanız ve ardından yüksek çözünürlüklü sürümü seçmeniz gerekecek. Seçiminizi onayladıktan sonra, resminizi sohbet penceresinde paylaşabilirsiniz.

Sıkıştırılmış seçenek hala yazılımın varsayılan tercihi olarak devam ediyor, bu nedenle her gönderimde HD sürümünü seçmeniz gerekecektir. WhatsApp herhangi bir açıklama yapmasa da, hizmetin görüntü kalitesi yerine gönderim hızına öncelik vermek amacıyla tüm bölgelerde gönderim işlemlerini optimize etmeyi tercih ettiğini düşünebiliriz.

Bu özellik şu an iOS ve Android platformlarında kullanıma sunulmuştur. Eğer henüz bu seçeneğe erişim sağlayamıyorsanız, uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.


Kaynak: The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent