recent
Güncel Haberler

Nvidia, PC Oyunlarınız İçin Büyük Bir Devrimi Duyuruyor

Ana Sayfa
Nvidia, PC Oyunlarınız İçin Büyük Bir Devrimi Duyuruyor

Nvidia, Gamescom etkinliğinde, ışın izleme teknolojisi için optimize edilmiş bir motor olan DLSS 3.5 dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik tanıttı. Nvidia, uzun bir süredir GeForce grafik kartlarının öncü teknolojisi olarak kabul ettiği DLSS teknolojisine odaklanmış durumda. Ancak, bu teknolojinin oyunlar için nasıl çalıştığı ve gelecekteki büyük değişiklikler neler olabilir soruları da merak edilmekte.

Nvidia DLSS, nasıl çalışıyor?

NVIDIA DLSS veya Derin Öğrenme Süper Örnekleme, oldukça karmaşık görünen bir teknolojidir; ancak bu karmaşıklığı anlamak için onu basit terimlerle açıklamaya çalışalım. Bu kavramı anlamak için, düşük çözünürlüklü bir fotoğrafınız olduğunu ve bu fotoğrafın tüm detayları korunarak yüksek çözünürlüklü hale getirilmesini istediğinizi düşünün. DLSS, bu fikre benzer bir mantıkla çalışır, ancak bu sefer video oyunları için kullanılıyor. Bir oyun oynarken, bilgisayarınız her bir kareyi mümkün olan en yüksek ayrıntı seviyesinde göstermeye çalışır. Daha fazla ayrıntı ve yüksek çözünürlük, bilgisayarınızın daha fazla işlem yapmasını gerektirir; bu da bazen oyununuzu yavaşlatabilir.

Yakında neredeyse herkes için geçerli olacak

Bu nedenle, DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme), bilgisayarın bu yüksek çözünürlüklü görüntüleri işlerken geleneksel yöntemlerle yapması gereken karmaşık işlemleri yapmadan, yapay zekayı kullanarak bu görüntülerin yüksek çözünürlükte nasıl görüneceğini tahmin etmektedir. Sonuç olarak, DLSS etkinleştirildiğinde, bilgisayar oyunları yüksek netlik ve ayrıntıyla görüntüleme yeteneğine sahip olur; ancak bunu geleneksel yöntemle yaparken karşılaşılabilecek yavaşlama sorunları olmaksızın gerçekleştirir. Oldukça etkileyici, dimi? Ancak sorun şu ki, şimdiye kadar 3.0 sürümü yalnızca GeForce RTX 4000 grafik kartları için geçerliydi. Ancak Nvidia kısa bir süre önce büyük bir güncelleme duyurdu: 3.5 sürümü artık yalnızca GeForce RTX 4000 ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda tüm RTX 2000 ve 3000 serisi grafik kartlarıyla da uyumlu olacak. Bu önemli güncelleme, oyunlarınızın performansını önemli ölçüde artırma vaadi sunuyor. Ayrıca, Alan Wake 2'nin de DLSS 3.5'ten yararlanacaktır.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent