recent
Güncel Haberler

Kimlik Doğrulama Özelliği Yakında X.com'a (Twitter) Gelebilir

Ana Sayfa
Kimlik Doğrulama Özelliği Yakında X.com'a (Twitter) Gelebilir

Sosyal medya platformunun bir çözümü test etmeye hazırlandığı söyleniyor. Ancak bu özelliğin opsiyonel olarak sunulması durumunda birçok kullanıcıyı endişelendirebileceği söyleniyor. Özellikle Elon Musk'ın Twitter'ı Ekim 2022'de devralmasından bu yana, hesap doğrulamasının platformda büyük bir mizah kaynağı haline geldiği gözlemleniyor.

X.com'un ortaya çıkmasıyla birlikte, Twitter Blue aracılığıyla markaların ve ünlülerin kimliklerini taklit ederek hesapları ele geçiren hesapların arttığı görülüyor.

Farklı adımları özetlemek gerekirse, Tesla'nın lideri (kim olduğu net olmayan şekilde), onaylı hesap sisteminde değişiklik yaparak, birkaç TL'yi şirkete bağışlamaya istekli kullanıcılara ünlü mavi rozeti sunan ücretli bir abonelik planı olan Twitter Blue'u hayata geçirdi.

Beklendiği gibi, bu karar kimlik hırsızlığında artışa neden oldu. Ünlü şirketlerin isim ve renklerini taşıyan birçok sahte hesap ortaya çıktı ve yanıltıcı bilgiler yayıldı. Bazıları için bu sadece bir şaka gibi görünse de, belirli tweet'ler birkaç markanın hisse fiyatlarını birkaç saatliğine düşürdü, taklit işte bu kadar başarılı oldu.

Bu nedenle X.com (Twitter'ın yeni adı) ekibi, durumu düzeltmek için büyük çaba sarf ediyor. Bağımsız bir araştırmacı olan Nima Owji'ye göre, sosyal medya platformu şu anda biraz düzen getirmek için kimlik doğrulama sistemini test ediyor.

Boş ve ikiyüzlü bir girişim

Bir kişi, muhtemelen doğrulama aracının taslağı olabilecek bir fotoğrafı paylaştı. X.com, kullanıcılarından akıllı telefon kameraları önünde geçerli bir kimlik fotoğrafı sunmalarını ve ardından sistem tarafından iki görüntü arasındaki benzerliklerin analiz edilebilmesi için bir selfie çekmelerini isteyecek. Bu yöntem, aslında çeşitli hizmetler ve çevrimiçi bankalar tarafından zaten kullanılan bir sistemdir.

Kimlik doğrulamasını sağlamak için X.com, dışarıdan bir yüklenici olan Au10tix'e başvurdu. Yapılan araştırmalara göre, bu şirket veri sızıntısı sorunları ile bilinmemektedir, bu da özellikle kimlik kartı veya pasaport gibi hassas kişisel verilerin paylaşılması gereken durumlarda olumlu bir durumdur.

Bu kimlik doğrulamanın kesin bir lansman tarihi henüz belirlenmemiş durumda ve Elon Musk, bunu hayata geçirip geçirmemeye karar vermediği sürece, ortaya çıkması için birkaç hafta daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

X.com'un tüm sorunlarını anında çözeceği söylenemez. Kimlik doğrulama, kullanıcıların isteğe bağlı olarak kullanabilecekleri bir ekstradan ibaret olmalıdır. Elon Musk açıkça topluluğunu yabancılaştırmak istemiyor gibi görünüyor ve büyük olasılıkla sosyal medyada parodi hesapların ve trollerin hala varlığını sürdüreceği bir süreç yaşanacaktır.


Kaynak: TechRadar

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent