recent
Güncel Haberler

İyi Haber, Baldur's Gate 3 Xbox İçin Yıl Sonuna Kadar Çıkacak

Ana Sayfa
İyi Haber, Baldur's Gate 3 Xbox İçin Yıl Sonuna Kadar Çıkacak

Baldur's Gate 3 fenomeni yakın gelecekte oyun konsollarına da yayılmaya hazırlanıyor. PlayStation oyuncuları zaten kararlarını vermiş durumdalar ve uzun süre beklemeleri gerekmeyecek; Larian Studios şimdi Microsoft'un oyun platformları hakkında yorum yapıyor.

Bu duyuruda oyuncuları sevindiren ve biraz daha az sevindiren iki tür haber paylaşıldı.

Baldur's Gate 3 tartışmayı domine ediyor

Baldur's Gate 3'ün hem eleştirmenlerden hem de satışlardan büyük bir başarı elde ettiği gerçeği, muhtemelen dikkatinizden kaçmamıştır. Hatta oyunun sunduğu en iyi deneyimi yaşamanız için bazı ipuçlarımız dahi bulunuyor. Metacritic'te özellikle dikkat çekici bir şekilde 96 puan alarak, oyun 2020'den beri Steam'de ev sahipliği yapmış olan 14 Ağustos'taki gününde 875,000 eşzamanlı oyuncuyla kendi rekorunu kırdı. Bu etkileyici sayı, onu platformun en popüler ilk 10 oyunu arasına soktu. Konsollarda yayınlandığında nasıl olacağını bir hayal edin!

Baldur's Gate 3, 6 Eylül'de PlayStation 5 için piyasaya sürülecek, bu da Larian Studios'un başarı grafiğini daha da yukarı taşıyacak. Aynı zamanda, Larian Studios Xbox sürümüne ilişkin bazı haberler de paylaştı.

Microsoft kuralını çiğniyor

Xbox Series X/S bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek, ancak daha kesin bir çıkış tarihi için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Diğer taraftan, güç bakımından daha alçakta olan Xbox Series S, bölünmüş ekran oyun işlevinden mahrum olacak. Xbox'un lideri Phil Spencer'ın ifadesiyle, Microsoft genellikle oyunların hem Series X hem de Series S versiyonlarının aynı işlevselliğe sahip olması gerektiği görüşünden hareket ederek bu teknik kararı aldı. Açıkçası, Redmond şirketinin bu değerli fırsatı kaçırmak istemediği anlaşılıyor.

Aynı zamanda, RPG türündeki bu oyun, her iki Microsoft konsolunda da Steam ile çapraz kaydetme özelliğinden faydalanabilecek (peki ya Sony?). Ve tüm bu geliştirmeler de oyunculara sunulacak. Bu nedenle, evinizde yerel olarak birkaç arkadaşınızla oynamayı planlıyorsanız, ya bir Xbox Series X veya PlayStation 5'e yatırım yapmanız ya da yakın zamanda 4K desteği eklenen Steam Remote Play'i kullanmanız gerekecek.


Kaynak: The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent