recent
Güncel Haberler

Adobe Express, Yeni IA Özellikleriyle Canva İle Rekabet Ediyor

Ana Sayfa
Adobe Express, Yeni IA Özellikleriyle Canva İle Rekabet Ediyor

Adobe Express, Firefly adlı jeneratif yapay zeka teknolojisini kendi platformuna entegre ederek işlevselliği daha da genişletiyor. Şirket, görsel içerik üretim süreçlerini önemli ölçüde kolaylaştırmayı hedefleyerek, Canva'nın mevcut etki alanını daha da aşmayı amaçlıyor.

Adobe'nun geliştirdiği Firefly yapay zeka modeli, bu yılın başından beri piyasada ve kullanıcılar arasında büyük bir başarı yakaladı. Hem güçlü hem de son derece erişilebilir olan bu hizmet, Adobe paketinin birçok kullanıcısı tarafından kullanılmaktadır. Şirket, bu başarılı modeli Adobe Express platformuna entegre etmeyi tercih etme sebebini, tamamen bu faktöre dayandırıyor. Yazılım zaten kolay kullanıma sahip olmasına rağmen, bu entegrasyon sayesinde görüntü oluşturma süreci daha da kullanıcı dostu hale gelecek ve belki de Microsoft Designer ve Canva gibi platformlarla aynı seviyeye taşınabilecektir.

İçerik üretimi yapay zeka ile destekleniyor

Tasarım alanında yapay zekayı kullanmayan bir yazılım veya uygulama bulmak artık oldukça zor bir hale geldi, ve bunun arkasında sağlam bir sebep yatıyor! Yapay zeka, son derece değerli bir yardım sağlayabiliyor. Yapay zeka, Adobe Express platformunda birkaç aydır beta testlerinden geçiyor ve artık tüm kullanıcılar için erişilebilir durumda. Şu an için, yazılımın en güncel versiyonu masaüstü ve web sürümlerinde bu yeni özellikleri içermekte. Ayrıca, mobil sürümünün de yakın bir zamanda kullanıma sunulması planlanıyor.

Adobe Express, Yeni IA Özellikleriyle Canva İle Rekabet Ediyor
© Adobe

Bu yeni güncelleme, özellikle yapay zekanın getirdiği ek yetenekler olmak üzere bir dizi yenilik sunuyor. Express kullanıcıları, önceden karmaşık olan işlemleri -örneğin arka planı hızla silme, manzarayı değiştirme veya bir görüntü içindeki nesneleri hareket ettirme gibi- artık daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, metin tabanlı talimatları kullanarak kişiselleştirilmiş görüntüler oluşturmak mümkün olacak ve hatta sadece birkaç tıklamayla basit animasyon serileri oluşturmak dahi mümkün hale gelecek.

İnovasyon ve erişilebilirlik yarışması

Bu güncellemeyle Adobe, Canva gibi rakipleriyle yaşadığı hafif gecikmeyi telafi etmeye çalışıyor. Zaten 2019'dan beri yapay zeka destekli özelliklere sahip olan Adobe, bu özellikleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca, bu aracın kullanımı Photoshop gibi yazılımlara kıyasla çok daha basittir. Canva'nın sunabileceği olanaklar daha sınırlı olmasına rağmen, birçok kişi profesyonel ortamlarda bile Canva'yı kolay kullanılabilir bulmaktadır. Adobe Express, minimalist bir arayüz ve basit işlemlerle aynı platformda rekabet etmek üzere açıkça tasarlanmıştır.

Basit içerik oluşturma alanında Adobe Express, tekrar güçleniyor ve Canva gibi başlıca rakiplerini geride bırakabilir. Adobe, uzun yıllara dayanan karmaşık profesyonel yazılım deneyiminden sonra, tasarım konusunda özel eğitim veya deneyimi olmayan kullanıcılara da odaklanma yoluna gidiyor.


Kaynak: The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent