recent
Güncel Haberler

Xbox'a 20 Milyon Dolar Ceza. Ama Tam Olarak Neden?

Ana Sayfa
Xbox'a 20 Milyon Dolar Ceza. Ama Tam Olarak Neden?

ABD Tüketiciyi Koruma Dairesi (FTC), Xbox'a 20 milyon dolar para cezası verdi. Oyuncuların kişisel bilgilerinin işlenmesi konusunda ürkütücü davranışlar sergileyen Amerikan şirketi, 13 yaş altı kullanıcıların gizliliğine yeterince dikkat etmediği için para cezasına çarptırıldı.

Microsoft'a 20 milyon dolarlık ceza

2022'nin sonlarında Epic Games, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği iddia edilen varsayılan ayarları ve aldatıcı arayüzleri kullanarak Fortnite oyuncularını yanıltmaktan ağır para cezasına çarptırıldı. Ancak şimdi Federal Ticaret Komisyonu, Microsoft'un Xbox bölümü için benzer bir ceza açıkladı. Amerikan şirketi, 13 yaşın altındaki çocuklardan ve gençlerden kişisel veri topladığı için davada özel olarak yaptırıma tabi tutuldu ve "sadece" 20 milyon ABD doları tutarında para cezası verildi.

Xbox'a 20 Milyon Dolar Ceza. Ama Tam Olarak Neden?
© Shutterstock

Yeni önlemler halihazırda yürürlükte, daha fazlası da gelecek

2021 yılına kadar, çocuklar bir Xbox hesabı oluşturmak için ebeveynlerinden yardım veya izin almadan kolayca devam edebiliyorlardı. Ancak Microsoft, COPPA (Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Kuralı) ihlalini teşkil eden şekilde, hesap oluşturulmamış olsa bile çocukların verilerini uzun süre (bazen yıllarca) saklıyordu.

Tüketici Finansal Koruma Bürosu Direktörü Samuel Levine, bu kararın ebeveynlerin çocuklarının Xbox verilerinin gizliliğini korumasını kolaylaştırdığını ve Microsoft'un reşit olmayanlar hakkında topladığı ve sakladığı bilgileri sınırladığını belirtiyor.

Microsoft, bu kararı dikkate alarak çeşitli önlemlerle güvenliği optimize etmeyi taahhüt etti ve oyuncuların yaşını doğrulamak için yeni yöntemler de dahil olmak üzere adımlar attı.

Amerikan şirketi, "Microsoft olarak, veri toplamayı en aza indiren, güvenliğe öncelik veren ve oyuncuların verilerinin nasıl kullanıldığını anlamalarını kolaylaştıran dijital kimliklerin güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir yaklaşım geliştirmek için sektör genelinde edindiğimiz bilgileri entegre ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.


Kaynak: Kotaku

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent