recent
Güncel Haberler

Starfield: İnanılmaz Oynanış ve Sonsuz Ayrıntılarıyla Çılgın Bir Deneyim!

Ana Sayfa
Starfield: İnanılmaz Oynanış ve Sonsuz Ayrıntılarıyla Çılgın Bir Deneyim!

Starfield, Xbox Showcase etkinliğinde kapsamlı bir şekilde yer aldı ve sonunda bize oyunun ne hakkında olduğunu gösterdi. Bethesda, ister PC'de ister Xbox Series'de oynuyor olsunlar, oyunculara yepyeni bir deneyim sunmak istiyor. Mevcut gözlemimiz, bunun umut verici olmaktan daha fazlası olduğu yönünde. Starfield, Xbox Showcase'de tüm sınırları zorladı ve sonunda oyunun neyle ilgili olduğunu gösterdi. PC veya Xbox Series fark etmeksizin, Bethesda oyuncularını adeta yedinci cennete taşımak istiyor.

İki yeni Persona oyunu da dahil olmak üzere heyecan verici duyurularla dolu bir Xbox Showcase'in ardından Xbox ve Bethesda, geceyi Starfield ile bitirmeye karar verdi. Bethesda'nın şimdiye kadarki en iddialı oyunu olan Skyrim'den bile daha büyük bir RPG olarak piyasaya sürülen son derece iddialı Starfield, uzun zamandır hayallerimizin oyunu oldu. Birkaç sunum ve büyük gecikmelerin ardından nihayet piyasaya sürülmeye hazırlanıyor ve beklediğimizden daha da muhteşem olacağına dair ipuçları veriyor.

Starfield: İnanılmaz Oynanış ve Sonsuz Ayrıntılarıyla Çılgın Bir Deneyim!
Starfield

Başı yıldızlarda olan Starfield büyük vaatlerde bulunuyor

Bu yeni 30 dakikalık sunum, tüm detayları canlı bir şekilde ortaya çıkardı. Oyunun uzay yolculuğu, keşfedilecek yüzlerce gezegen, derin hikaye anlatımı ve çeşitli karşılaşmalar içerdiği biliniyordu. Hatta oyun içindeki çeşitli gruplarla ve yol arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizin deneyim üzerinde önemli bir etkisi olacağı vurgulandı. Ayrıca kendi gemimize pilotluk yapabileceğimizi ve bazı gezegenlerin yüzeyinde bir üs kurabileceğimizi de söylüyordu.

Bu noktada bu oyun No Man's Sky ve Star Citizen gibi aşırı hırsları anımsatıyor. Her iki oyun da eşit derecede iddialı olsa da, zorluklarla karşılaştılar. Star Citizen, tüm zamanların en pahalı video oyunu olarak kayıtlara geçti ve aradan 10 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala geliştirme süreci devam ediyor. Ancak arkalarında Bethesda ve Xbox olduğu için Starfield'ın oldukça sağlam bir durumda olması umut verici. 30 dakikalık bu yeni canlı yayın bize güven veriyor.

Starfield: İnanılmaz Oynanış ve Sonsuz Ayrıntılarıyla Çılgın Bir Deneyim!
Starfield

Bethesda'nın yeni bombasının merkezinde keşif var

Oyunun başlangıcında, iki Xbox Showcase World Premiere etkinliği arasına sıkıştırılmış kısa bir sekansla bize kısa bir bakış sunuldu. Ancak sonunda, gecenin bir bölümü tamamen Starfield'a ayrıldı ve bize bol miktarda bilgi aktarıldı. Bu büyük tur, geniş bir genel bakışla ortamlara odaklandı. Canlı ve sessiz gezegenler arasında geçiş yapıldı. Ay, düşman dünyalar... Keşif, gerçekten deneyimin merkezinde yer alacak. No Man's Sky'dan esinlenmiş bir atmosfer hissi veriyor, özellikle flora ve fauna göz önüne alındığında. Neredeyse her yere gidebileceğiz ve devasa açık dünyaların yanı sıra dev gezegenlerin yörüngesinde dönen uydu bulunacak. Bethesda, kullanılan teknolojilerin tamamen yeni olduğunu vurguladı. Işık efektleri, çevre aydınlatması, animasyonlar... Her şey yepyeni bir düzeyde olacak.

Uzun bir oynanış sekansında, üçüncü ve birinci şahıs keşiflerini deneyimleme fırsatımız olacak. Kaynakları toplayarak ekipman ve diğer eşyalar üretebileceğimizi keşfedeceğiz. Çoğu Bethesda oyununda olduğu gibi, etrafta bulduğumuz neredeyse her şeyi alabileceğiz. Hızlı bir envanter göz atışıyla, yapacak çok şeyimiz olduğunu göreceğiz: zırh, tüketim malzemeleri, silahlar... Her şey.

Ve evrenin herhangi bir köşesine seyahat etmek için ihtiyacımız olan tek şey bu, çünkü deneyimin merkezinde bu keşif olacak. Dahası, tamamen özelleştirilebilir kendi gemimiz olacak. Bu, mekanik ve kozmetik yönlerin yanı sıra insan tarafına da odaklanacak, çünkü kendi mürettebatımızı işe alabileceğiz.

Son derece ayrıntılı bir galaktik harita ve son teknoloji tarayıcılar sayesinde, hangi kaynakların mevcut olduğunu, yerel hava durumunu vb. görmek için hedeflerimizi önizleyebileceğiz... Ve tek kelimeyle devasa olacak şekilde şekilleniyor.

Gezegenler vahşi veya kanunsuz gruplar tarafından istila edilmediğinde, oyunun ana şehirlerinden biri olan New Atlantis gibi gerçek megalopolisleri keşfedebileceğiz. Bu şehirler, ultra canlı ve yapılacak şeylerle dolu olarak tanıtılıyor. Görevler, sözleşmeler, basit yan etkinlikler... Starfield, her şeyi sunuyor.

Starfield: İnanılmaz Oynanış ve Sonsuz Ayrıntılarıyla Çılgın Bir Deneyim!
Starfield

Zengin ve çeşitli bir evren

Bu aynı zamanda Bethesda'nın kendi dünyasını ve karakterlerini tanıtmak için bir fırsat olacak. Stüdyo, çevresel hikaye anlatımı açısından tüm engelleri kaldırarak mümkün olduğunca çok sayıda küçük hikaye anlatmayı hedeflediğini belirtiyor. Bu da oyun dünyasını canlı ve inandırıcı kılan bir atmosfer yaratıyor.

Bu maceranın merkezinde kendi hikayemizi yazacak ve çeşitli karakterler ve gruplarla tanışacağız. Onlarla arkadaşlık kurabileceğiz veya kurmayabiliriz.

Örneğin, Constellation bu karakterlerden biri olacak. Bu mega şirket, insanlığın büyük sorularına cevap aramaktadır (evet, 42 değil). Bize ilk hedeflerimizi belirleme fırsatı verecek ve olay örgüsü için önemli olan benzersiz karakterlerle tanışmamızı sağlayacak. Cydonia adında devasa bir maden kasabası olan Mars, Liber Astra Konfederasyonu'nun başkenti Akila City ve gerçek bir Gece Şehri olan Neon gibi misafirperver diğer bölgeler de oyunun bir parçası olacak. Tüm bu bölgeleri keşfetmek için uzun saatler boyunca oyun oynamamız gerekecek ve bu yolculuk gerçek bir manzara değişikliği vaat ediyor.

Senin kahramanın, senin gemin, senin hikayen

Bir RPG olarak Starfield, oldukça gelişmiş bir kahraman editörüyle kendi karakterinizi yaratmanıza imkan tanır. Yüzden vücut detaylarına kadar her şeyi özelleştirebilirsiniz. Bethesda'nın imzası burada da kendini gösteriyor. Fiziksel özelliklerin yanı sıra, geçmişinizi belirleyerek size arka planın ötesinde yetenekler kazandıran karakter özelliklerini seçmeniz gerekecek. Bu yetenekler savaşta, keşifte ve diyaloglarda da etkili olacak.

Karşılaşacağınız tüm durumları birkaç farklı şekilde çözebilme özgürlüğüne sahip olacaksınız. Oyuncunun tercihine ve oyun tarzına odaklanan bir deneyim sunuluyor. Aynı şekilde, sıfırdan bir karakter yaratmanızı ve savaş, diplomasi, sızma, keşif gibi becerilerle oyun şeklinizi tamamen değiştirmenizi sağlayan çok sayıda yetenek seçeneği de bulunacak. Seçimler sizin elinizde.

Aynı özelleştirme özgürlüğü, tamamen özelleştirilebilir ve baştan aşağıya inşa edilebilen geminiz için de geçerli olacak. Evet, bu gemi devasa boyutlarda olacak.

Starfield gerçekten devasa ve hatta destansı bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Şimdi, Bethesda ve Xbox'ın bu büyük projesinin neler başarabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Tarih bile belirlendi. Starfield, 6 Eylül 2023 tarihinde Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Ayrıca, yayınlanır yayınlanmaz Xbox Game Pass üyelerine sunulacak. Ayrıca, çeşitli söylentilerin ardından resmiyet kazanan bir Koleksiyoncu Sürümü de bulunacak, ancak fiyatı oldukça yüksek olacak.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent