recent
Güncel Haberler

Steam, Yeni Oyun İçi Arayüzü Keşfedin, Yakında Ekranlarınızda!

Ana Sayfa
Steam, Yeni Oyun İçi Arayüzü Keşfedin, Yakında Ekranlarınızda!

Steam istemcisinin beta sürümü, masaüstü deneyimini ve oyun içi arayüzü geliştirmek için bir güncelleme aldı. Bu güncelleme, kullanıcıların masaüstü deneyimini ve oyun içi arayüzlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Yeni beta sürümü, kullanıcıların oyun koleksiyonlarını daha rahat yönetmelerine, oyun arşivlerindeki oyunları daha hızlı bulmalarına ve daha iyi bir oyun deneyimi yaşamalarına yardımcı olacak bir dizi özellik sunuyor. Bu özellikler, yeni kitaplık özelliklerini, yeniden tasarlanmış kitaplık sayfalarını ve çeşitli kullanıcı arabirimi iyileştirmelerini içerir. Steam istemcisi beta, kullanıcı geri bildirimlerine dayalı olarak geliştirilmeye devam edecektir.

Bu eklentiler yakında Steam'in normal sürümüne entegre edilecek olsa da, bunları kendiniz denemek zaten mümkün. Hatta bazı özellikler askerleri bu beta sürüme mümkün olan en kısa sürede kaydolmaya motive edebilir.

Kod arayüzü

En son Steam istemcisi beta güncellemesi, masaüstü istemcisi, Big Picture ve Steam Deck dahil olmak üzere tüm Steam ürünleri için kod optimize edilerek oluşturuldu. Bu güncelleme, gelecekte yeni özellikleri entegre etmeyi kolaylaştıracak ve oyunun kullanıcı arayüzünün tamamen elden geçirilmesiyle başlayan Steam ekibi için bu yönde atılmış büyük bir adım.

Sadece arkadaşlarınızla iletişim kurmanın ötesine geçmek ve daha kişisel bir deneyim sunmak için tamamen yeniden tasarlandı. Yeni özellikler, bir dizi özelliği ve özelleştirilebilir bir özellik araç çubuğunu içerir. Araç çubuğunun varsayılan olarak iki penceresi olmasına rağmen, tamamen özelleştirilebilir bir görünüme sahiptir, bu nedenle kullanıcıların tüm yararlı öğeleri parmaklarının ucundadır. Bu yenilikler sayesinde kullanıcılar, arkadaşlarıyla iletişim halinde kalabiliyor, seçtikleri aktivite ve oyunları takip edebiliyor, kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabiliyor ve daha fazlasını keşfedebiliyor.

Steam, Yeni Oyun İçi Arayüzü Keşfedin, Yakında Ekranlarınızda!
© Valve

Bir diğer heyecan verici yeni özellik ise, son oturumunuzdan bu yana en son gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayan mevcut oyuna genel bakış. Bu görünüm, son başarılara, aynı oyuna bağlı kişilere ve o oyunla ilgili kılavuzlara veya haberlere hızlı ve kolay erişim sağlar.

Sonunda Post-it notları oyun halinde!

Steam masaüstü istemcisinin beta sürümüne geçiş yaparken en çok dikkatimizi çeken özelliklerden biri de bahsi geçen post-it'leri direkt olarak oyunlara yapıştırabilme ve istenildiği zaman ek açıklamalar ekleyebilme özelliğiydi. Bu notlar, oyun dışı da dahil olmak üzere Steam hesabınıza bağlı tüm cihazlarda senkronize edilebilir ve ayrıntılar sayfanızda görüntülenebilir.

Steam, Yeni Oyun İçi Arayüzü Keşfedin, Yakında Ekranlarınızda!
© Valve

Oyun arayüzü pencerelerini oyun sırasında her zaman görünür olacak şekilde sabitleme özelliği de mevcut.  Bu özellik, yukarıda bahsedilen notlarla ilgili olduğu gibi, aynı zamanda kılavuzlar (örneğin Elden Ring gibi oyunlar için mükemmel), tartışmalar ve bir web tarayıcısı için. Artık videoyu doğrudan oyun içinde görüntüleyebilirsiniz, bu gerçekten harika bir özellik!

Ayrıca, bildirimler daha net ve daha ölçeklenebilir bir ekranla daha yönetilebilir hale getirildi. Ekran görüntüsü yöneticisi de güncellendi ve kullanım kolaylığı için tasarlandı.

Steam, Yeni Oyun İçi Arayüzü Keşfedin, Yakında Ekranlarınızda!
© Valve

Bu yeni özellikler ilginizi çektiyse, aşağıdaki bağlantı sizi bu beta istemci güncellemesindeki tüm gönderileri özetleyen Steam sayfasına götürecektir. Yeni özellikleri test etmek için talimatları takip edebilirsiniz.


Kaynak: Steam

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent