recent
Güncel Haberler

İşte Android 14 Beta Sürümünde Keşfedilen Başlıca Yeni Özellikler

Ana Sayfa
İşte Android 14 Beta Sürümünde Keşfedilen Başlıca Yeni Özellikler

Google, uzun bir bekleyişin ardından nihayet Android 14'ün ilk beta sürümünü kullanıcıların deneyimlemesi için yayınladı. İşletim sisteminin yeni sürümünün pek çok yeni özellikle donatıldığı söylenebilir.

9to5Google, Android 14'ün temel özelliklerini inceleme şansı buldu. Öyleyse, bir sonraki işletim sistemi güncellemesinde sizin için nelerin saklandığına dair bir tura çıkalım!

Android 14 ilk beta sürümünü tanıttı

Geliştiriciler, geçen Şubat ayından bu yana Android 14 önizleme yapılarına erişebiliyor ve işletim sisteminin daha da geliştirilmesi için geri bildirimde bulunabiliyor. Nisan ayı itibariyle, Google Android 14 beta 1'i kullanıma sunarak 9to5Google ekibinin işletim sistemi güncellemesini detaylı bir şekilde incelemesine olanak sağladı.

Ancak, beta sürümünün şu anda yalnızca birkaç Google Pixel kullanıcısı tarafından kullanılabildiğini unutmayın. Ayrıca, Android 14 Beta 1'in bu sürümü Nisan 2023 güvenlik yamasını da içeriyor. Artık gerçekten her şeyi öğrendiğimize göre, devam edelim!

Geliştirilmiş PIN Gizliliği nedir?

Yeni gizlilik özelliği Gelişmiş PIN Gizliliği ile başlayalım. Bu özellik, akıllı telefonunuzun klavyesinden PIN kodunuzu girerken sizi meraklı gözlerden korumak için tuş animasyonunu maskeler. Bu, etrafta insanlar varken gizli kodunuzu girmenizi kolaylaştırır. Etkinleştirmek için kilit ekranı ayarlarına gitmeniz yeterlidir.

İşte Android 14 Beta Sürümünde Keşfedilen Başlıca Yeni Özellikler
© 9to5Google

Android 14'ün işaretleme aracı, bazı görsel değişikliklerin yanı sıra bazı iyileştirmeler de içerecek. Özellikle, seçilen rengi artık fırçaya veya vurgulayıcıya tıklamak zorunda kalmadan görebilirsiniz. Bu sayede seçilen rengi daha iyi ayırt edebilirsiniz.

İşte Android 14 Beta Sürümünde Keşfedilen Başlıca Yeni Özellikler
© 9to5Google

Yeni Android 14'te uygulama kısayollarında küçük bir değişiklik var. Artık bir uygulama simgesine uzun bastığınızda, "Duraklat" ve "Bilgi" kısayolları yer değiştiriyor. Bu, kullanıcıların alışkanlıklarını biraz değiştirebilir ve 9to5Google'ın test uzmanlarını biraz şaşırtmış gibi görünüyor.

Android 14'te şeffaf gezinme çubuğu özelliği olacak mı?

Yeni bir özellik olarak beklenen şeffaf navigasyon çubuğu, birçok Android kullanıcısı için merakla bekleniyordu. Android kullanıcıları arasında, navigasyon çubuğunun farklı uygulamalar arasında tutarlılık konusunda bir sorun olduğu konusunda bir fikir birliği vardır. Bu nedenle, Android 14'te amacımız farklı uygulamalarınız arasında daha fazla görsel uyum sağlamaktır. Ancak, Android 14 Beta 1'de bu özellik varsayılan olarak etkinleştirilmedi.

İşte Android 14 Beta Sürümünde Keşfedilen Başlıca Yeni Özellikler
© 9to5Google

Varsayılan dilinizi değiştirmek istiyorsanız, Android 14 artık ek bir doğrulama adımı gerektiriyor. Dili değiştirmek isteyip istemediğinizi soran bir iletişim kutusu açılacaktır. Bu, yanlışlıkla yanlış dil ayarlarını değiştirdiğinizde istenmeyen durumların önlenmesine yardımcı olabilir. Bu küçük ama kullanışlı bir güncellemedir.

Android 14 ile yakınlardaki paylaşım kolaylaşacak

Android Paylaşım Sayfası, kullanıcıların kişileri ile bilgi paylaşmasına olanak tanıyor. Ancak özelleştirme açısından büyük bir değişiklik yok. Bununla birlikte, Yakın Paylaşım artık dosya veya ekran görüntüsü paylaşırken varsayılan bir seçenek. Bu, birden fazla cihaz arasında paylaşımı kolaylaştıracaktır. AirDrop benzeri bir özelliğin Windows ve Android için gelmesi beklenirken, Yakın Paylaşım'ın kullanımı oldukça pratik ve kullanışlıdır.

İşte Android 14 Beta Sürümünde Keşfedilen Başlıca Yeni Özellikler
© 9to5Google

İşte bu ilk Android 14 beta sürümünde keşfedilen özelliklerin çoğu. Kararlı sürümün Ağustos ayı sonunda, başka bir beta sürümünün ise yaz başında çıkması bekleniyor.


Kaynak: 9to5Google

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent