recent
Güncel Haberler

DLSS2 ve FSR2 Karşılaştırması: Hangisi Daha İyi Bir Görsel Sunum Sağlıyor?

Ana Sayfa
DLSS2 ve FSR2 Karşılaştırması: Hangisi Daha İyi Bir Görsel Sunum Sağlıyor?

AMD ve NVIDIA, grafik kartlarında rekabet etmenin ötesinde, süper ölçekli teknolojilerde de rekabet ediyor. Bu teknolojiler oyunlarda çözünürlüğü arttırırken performansı etkileyen önemli faktörlerden biridir. NVIDIA, DLSS (Deep Learning Super Scaling) adlı teknolojisiyle öne çıkarken AMD, FidelityFX Super Resolution adlı kendi süper ölçeklendirme teknolojisini geliştirdi. Her iki teknoloji de oyun deneyimini iyileştirmeyi ve daha yüksek çözünürlükte daha akıcı performans sağlamayı hedefliyor. Oyuncu tercihleri, performans ve görüntü kalitesi arasındaki dengeye bağlı olabilir ancak bu teknolojilerin giderek daha fazla oyunda kullanılması bekleniyor.

Hardware Unboxed, önde gelen iki süper ölçekli teknolojiyi, NVIDIA'nın DLSS'sini ve AMD'nin FSR'sini karşılaştırmak için önemli bir girişimde bulundu.

Uzun vadeli bir proje

Toplamda en az 26 oyun test edildi. 26 oyun için testler dört işleme moduna odaklandı: 4K Kalite, 4K Performans, 1440p Kalite ve 1440p Performans.

NVIDIA'nın DLSS ve AMD'nin FSR süper örnekleme tekniklerinin görsel sunumlarını karşılaştırmak için 104 farklı test yapması gerekiyordu. Bu testler, her durumda hangi çözümün en iyi görsel temsili sağladığını belirlemelidir. Ancak bu testler, animasyon hızını veya görsel akıcılığı değerlendirmekle ilgili değildi.

DLSS2 ve FSR2 Karşılaştırması: Hangisi Daha İyi Bir Görsel Sunum Sağlıyor?
© Hardware Unboxed

Görsel efektler, örtüşme ve patlama sorunları da incelendi. Hardware Unboxed, yukarıda görebileceğiniz bir değerlendirme tablosu hazırladı.

DLSS için açık bir avantaj

Bu değerlendirme tablosu kaçınılmaz olarak eksik kalmıştır ve elbette ki oldukça öznel olan Hardware Unboxed'ın tüm çabalarına rağmen, birçok oyunda iki teknolojiyi karşılaştırma fırsatı eşit olmadı.

DLSS2 ve FSR2 Karşılaştırması: Hangisi Daha İyi Bir Görsel Sunum Sağlıyor?
© Hardware Unboxed

Daha da önemlisi, Hardware Unboxed tek bir karşılaştırma temeline dayanmaktadır: deneyim. Bu açıdan sonuç tartışmasızdır ve DLSS çoğu durumda daha iyi sonuçlar vermektedir. Özellikle, FSR hiçbir zaman NVIDIA teknolojisinden daha iyi performans göstermediği için, birkaç istisna dışında, DLSS %92 vakalarda daha keskin sonuçlar verdiği görülmektedir.

Videonun sizlere önerdiğimiz son bölümünde ise her iki teknolojinin de önemli ilerlemeler kaydettiği ancak hala geliştirilmesi gereken alanlar olduğu belirtiliyor. DLSS tarafında hala hafif bir gölgelenme sorunu olduğunu ve görüntü netliğinin biraz daha ince olabileceğinin altı çizilmelidir.

DLSS2 ve FSR2 Karşılaştırması: Hangisi Daha İyi Bir Görsel Sunum Sağlıyor?
Solda, DLSS üzerinde biraz gölgelenme var © Hardware Unboxed 

Ancak, Hardware Unboxed, FSR için daha fazla eleştiriye sahiptir ve DLSS ile karşılaştırıldığında FSR'ın sıkıntı yaşadığını belirtir. Özellikle hareketli sahnelerde veya yoğun bitki örtüsü olan alanlarda, FSR'nin daha istikrarsız bir görüntü üretmesi gerektiği belirtilir. Ayrıca, şeffaflık ve saç konularında da sorunlar yaşandığı görülür ve performans modunun sıfıra kadar düşük olmadığı belirtilir.

Lütfen bunun sadece bir test uzmanının öznel görüşü olduğunu unutmayın.


KaynakHardware Unboxed

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent