recent
Güncel Haberler

Akıllı Telefon Pazarı Neden Düşüşte?

Ana Sayfa
Akıllı Telefon Pazarı Neden Düşüşte?

2023'ün ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki büyüme yavaşladı ve bazı büyük markaların satışları düştü. Bu eğilim, yüksek teknoloji dünyasındaki birçok cihaz üreticisi için kesinlikle endişe verici.

Akıllı telefonlar: Pazar çökmeye devam ederken...

Yeni teknolojilerle ilgili haberleri takip ediyorsanız, PC pazarının son zamanlarda pek iyi durumda olmadığını fark etmişsinizdir. 2022'nin dördüncü çeyreğindeki tarihi düşüşün ardından 2023'ün ilk çeyreğinde satışlar düşmeye devam ediyor.

Akıllı telefon satışları da geçen yıl pek iyi değildi. 2022'nin son çeyreğinde en düşük noktasına ulaşan gelir, bir önceki yıla göre %18,3 düşerek 300 milyonun altına geriledi. Maalesef 2023 yılının başında da durumda bir iyileşme yok. Ancak bu gelişme gerçekten şaşırtıcı değil mi?

Akıllı telefon pazarı için beklenen düşüş mü?

Canalys'in analizlerine göre, akıllı telefon pazarı beşinci çeyrekte de düşüş trendini sürdürüyor. 2023'ün ilk çeyreğinde sevkiyatlar %12 oranında azalarak düşüşünü sürdürdü. Samsung, pazar payının %22'si ile liderliği ele geçirirken, Apple ise pazar payının %21'ine gerileyerek ikinci sıraya geriledi. Xiaomi ise pazar payının %11'ini alarak üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuçlar, akıllı telefon üreticileri için ciddi bir rekabet ortamı yaratarak gelecekte de zorlu bir mücadeleye işaret ediyor.

Akıllı Telefon Pazarı Neden Düşüşte?
© Canalys

Akıllı telefon pazarındaki bu düşüşün birçok nedeni var. Giriş seviyesi segmentinde çok sayıda fiyat indirimi ve promosyona rağmen talep durgun kaldı. Ayrıca enflasyon, tüketici bütçelerinin yönetilmesinde önemli bir rol oynadı ve kaçınılmaz olarak yeni bir akıllı telefona yatırım yapma konusunda isteksizliğe yol açtı. Canalys analistlerinden biri olan Sanyam Chaurasia, düşüşün aslında sektör genelindeki beklentilerle uyumlu olduğuna inanıyor.

Akıllı Telefon Pazarı Neden Düşüşte?
© Canalys

Akıllı telefon pazarındaki düşük talep nedeniyle üreticiler mevcut stokları tasfiye etmek için üretim hacimlerini azaltmak zorunda kaldı. Ancak, daha iyi tedarik zinciri yönetimine odaklanıldığında, akıllı telefon pazarının 2023'ün 2. çeyreğinin sonuna kadar toparlanması bekleniyor.


Kaynak: GSMArena

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent