recent
Güncel Haberler

GTA 6, PC, PS5 ve Xbox Serisi İçin 2024 Çıkış Tarihi Mi?

Ana Sayfa
GTA 6, PC, PS5 ve Xbox Serisi İçin 2024 Çıkış Tarihi Mi?

Rockstar Games'in yakında piyasaya süreceği GTA 6 merakla bekleniyor. 2013'ten beri GTA V'in 170 milyondan fazla kopya satmasıyla Rockstar, bu sefer yalnızca PC ve yeni nesil konsollara güvenerek bu başarıyı tekrarlamayı umuyor. Ve bunun için stüdyo temkinli bir sabır çağrısında bulunuyor.

İçindekiler

Gerçek bir 'yeni nesil' GTA?

Geçen Eylül ayında gerçekleşen büyük bir hack'e rağmen, GTA 6'nın gelişimi hala gölgede. Ancak son sızıntılara göre, merakla beklenen yeni nesil suç simülasyonu gün ışığını görmekten hâlâ çok uzak.

Rockstar Games'in bir sonraki amiral gemisi oyunu, aşağıda bulabileceğiniz Tez2 olmak üzere GTA forumlarında dolaşan en son söylentilere göre 2024 tatil sezonunda gelebilir. Bu seçimin ardındaki düşünce basit bir gerçeğe dayanıyor: Stüdyo, o zamana kadar yeterli sayıda oyuncunun uygun bir PS5, Xbox Series X/S veya PC donanımına sahip olmasını bekliyor.

Akla gelebilecek her sürümde mevcut olan GTA V'in aksine, halefi umutlarını yeni nesil donanıma bağlamış durumda.

Tedbirli olmak üzülmekten daha mı iyi?

Bir kez olsun, Rockstar Games'in bir sonraki büyük oyunu için yüksek hedefleri var. Devasa bir oyun alanına ve bazen elverişsiz hava koşullarına sahip modern bir Vice City'de iki ana kahraman Bonnie ve Clyde ile bir macera bekliyoruz.

Ancak Tom Henderson'a göre, oyunun daha kat etmesi gereken çok yolu olduğu için bu tür hedefler 2024 sürümüne uygun değil. Ona göre 2025 yılında, daha doğrusu Noel döneminde çıkması daha uygun görünüyor. Özellikle Rockstar'ın en son oyunları GTA V (2013'te piyasaya sürüldü, ardından PS5 ve Xbox Series için 15 Mart 2022'de piyasaya sürüldü) ve Red Dead Redemption 2'nin (26 Ekim 2018'de piyasaya sürüldü) yayın programına uyduğu için.

İçeriden bilgi sahibi olan Tez2 ise farklı bir yaklaşım benimsiyor. Ona göre Rockstar Games'teki karar vericiler, 2025'in sonuna kadar uzun bir gecikmeyi kaldıramazlar. Tamamen finansal nedenlerle, içeriği kısmak ve daha sonra DLC olarak sunmak anlamına gelse bile (lütfen bunu yapmayın), GTA 6'nın 2024 sonunda piyasaya sürülmesi pek olası olmayacaktır.

Her halükarda stüdyo, yıl sonuna veya 2024'e kadar GTA 6 için resmi bir duyuru fragmanı yapmakta gecikmeyecektir. Ancak kendi şartlarında gerçekleşecek ve böyle bir aşama olarak ölmekte olan bir E3 2023'e güvenmemeliyiz. Araba hırsızlığı ve yeni nesil soygunlar yapabilmek için beklerken sabırlı olmamız gerekecek.


KaynakGTA Forums, Insider Gaming

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent