recent
Güncel Haberler

Bu Ülkelerde Bir iPhone Yıllık Ne Kadar Maaşa Mal Oluyor?

Ana Sayfa
Bu Ülkelerde Bir iPhone Yıllık Ne Kadar Maaşa Mal Oluyor?

Nijerya'da mı yoksa Türkiye'de mi yaşadığınıza bağlı olarak iPhone'lar herkes için aynı değildir. Bunun nedeni fiyatların bölgeye göre değişmesi değil, tam tersi. Bir ülkede küçük bir hediye olan şey, sadece yaşam standartlarındaki farklılıklar nedeniyle başka bir ülkede olağanüstü büyük bir yatırım haline geliyor. İşte iPhone 14'ün maliyetinin ülkelere göre ortalama yıllık maaş sıralaması bize bunu hatırlatıyor.

İçindekiler

ABD'de ayın ikramı

iPhone'lar pahalıdır. Her yıl tekrarlanan bir nakarat ve belki de bir işletim sistemi sorunundan daha fazlası, iOS ve Android cihazlar arasında bir ayrım çizgisi çizme eğilimindedir. Bir iPhone 14 Pro, şu anda taban fiyat üzerinden 1.329 Euro'luk bir yatırıma karşılık geliyor. Makinenin gücüne rağmen yutması zor olan gerçek bir meblağ.

Ancak bu satın alımın yaşam tarzınız için ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? World of Statistics Twitter hesabı, dünyadaki farklı ülkelerden verileri karşılaştırarak bunu sizin için yaptı. Sonuç, insanlık içindeki eşitsizliklerin güzel bir hatırlatıcısı. Bir iPhone 14, Lüksemburg'da yıllık maaşın %1,6'sını ve Amerika Birleşik Devletleri'nde %1,8'ini oluştururken, Nijerya'da bu oran %69'dur (Bangladeş'te %59).

Apple alternatif ödeme yöntemleri geliştirecek

Hesap, sıralaması için hangi modeli kullandığını belirtmiyor, ancak bunun 128 GB'lık temel sürüm olduğunu varsaymak güvenli. Özellikle vergi farklılıkları veya kur dalgalanmaları nedeniyle tüm iPhone'ların aynı son fiyattan satılmadığı da hatırlatılıyor.

Yine de, markanın en iyi telefonlarının gezegendeki birkaç milyar insanın ulaşabileceği bir yerde olmadığı doğru ve bu, yeni nesille değişecek gibi görünmüyor. Apple, pazarı en yoksullara açmak amacıyla birkaç yıldır akıllı telefonları için bir kiralama sistemi üzerinde çalışıyor. Bu, Bangladeş ve Mısır sakinlerini ikna edecek mi?


Kaynak: Wccftech

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent