recent
Güncel Haberler

Avrupa'da TikTok Kullanan ve Şirkette Çalışan Kaç Kişi Var?

Ana Sayfa
Avrupa'da TikTok Kullanan ve Şirkette Çalışan Kaç Kişi Var?

TikTok, şirketin giderek daha fazla kullanıcı ve çalışanı kendine çektiği Avrupa'da, yeni veri merkezi projelerinde ve veri taşımanın başlangıcında büyümeye devam ediyor.

İçindekiler

Instagram'dan sonra ve Facebook'un önünde dünyanın en çok indirilen ikinci uygulaması olan TikTok, şeffaflık çabalarının başlangıçta çok karışık olan imajını iyileştirmeye yardımcı olduğu Avrupa'da zemin kazanıyor. Günümüzde sadece influencerlar TikTok kullanmıyor: Büyük markalar ve hatta bakanlar (veya onların iletişim departmanları) TikTok kullanmayı seviyor, bu da hizmetin uzun vadeli sürekliliğini sağlıyor.

On Avrupa ülkesinde 5.000'in üzerinde çalışan

TikTok şu anda Avrupa'da toplam 32 ülkede aylık 150 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Kısa video paylaşım hizmetinin kullanıcı sayısının dünya çapında 1,2 milyar olduğu tahmin ediliyor. Uygulama, Türkiye'de her ay yaklaşık 10/15 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

Avrupa'da gelişimi tüm hızıyla devam eden, kullanıcı ve reklam anlamında henüz potansiyeline ulaşmayan TikTok, ihtiyaçlarını karşılamak için her geçen gün daha fazla insanı işe alması gerekiyor. Eski kıtada uygulama için 5.000'den fazla kişi çalışıyor.

Çalışanlar 10 ülkeye dağılmıştır: Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, İrlanda, Hollanda, Polonya, İsveç, İspanya ve Büyük Britanya. Bazıları içerik oluşturucular ve markalarla ilişkiler sürdürürken diğerleri e-ticaret, gizlilik, kamu politikası, müzik, güvenlik ve araştırma ve geliştirme alanlarında çalışıyor. Yapılacak şeylerde sorun yok.

TikTok Avrupalı kullanıcılarının verilerini bu yıl taşımaya başlayacak

TikTok, Çinli bir grupla (ByteDance) bağlantısı ve bazen tuhaf içeriği nedeniyle sık sık eleştirildi. Şirket, büyük dijital platformlarda yayınlanan içerik için daha iyi bir çerçeve sağlamayı amaçlayan yeni Avrupa metni olan Dijital Hizmetler Yasası'nın (DSA) gerekliliklerini karşılamak için gerçek bir adım attı.

TikTok yakında, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için platformun hangi önlemleri aldığını bilmek isteyen tüm uzmanları memnuniyetle karşılayacağı Avrupa Şeffaflık ve Sorumluluk Merkezi'ni açacak.

Son olarak, Avrupa'daki ilk veri merkezini İrlanda'da açtıktan iki buçuk yıl sonra TikTok, depolama kapasitesini kıta genelinde genişletmeyi planlıyor. Şirket, ikinci bir İrlanda veri merkezi için planlarını tamamlıyor ve şu anda üçüncü bir veri merkezinin inşası için müzakere ediyor. Yasal bir gereklilik olan Avrupa kullanıcı verilerinin taşınması bu yıl başlayacak ve gelecek yıl devam edecek.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent