recent
Güncel Haberler

The Last of Us Dizisi İçin İlk İncelemeler Geldi! BluTV'de Yayınlanacak!

Ana Sayfa
The Last of Us Dizisi İçin İlk İncelemeler Geldi! BluTV'de Yayınlanacak!

The Last of Us serisi büyük bir başarı elde etmiş gibi görünüyor ve ilk basın raporları, gerçek bir fenomenle karşı karşıya olduğumuz konusunda hemfikir.

The Last of Us dizisi 15 Ocak'ta HBO Max'e gelecek. Her zaman olduğu gibi, yayınlanmasından birkaç gün önce, basının bir kısmı ilk sezonu görme ve görüşlerini paylaşma fırsatı buldu. Craig Mazin (Chernobyl) ve The Last of Us'ın lisans babası Neil Druckmann'ın imzasını taşıyan diziyle ilgili geri bildirimler şimdilik ortak.

Bu dizi çok ateşli!

lk incelemelere göre The Last of Us, ana ve yardımcı karakterlerin ilerlemesi de dahil olmak üzere orijinal eserin yeni bir yorumunu sunuyor. İncelemelerin çoğu, dizinin ayrıntılardan kaçınmadığını ve baştan sona iç açıcı bir hikaye örmeyi başardığını gösteriyor. Dizide çoğu çok güçlü olan birkaç yeni karakterin yer aldığına dair söylentiler de var. Pedro Pascal ve Bella Ramsey, Joel ve Ellie rollerinde açıkça korkunç bir iş çıkarıyor ve seyirciyi fırtınaya sürüklemeyi başarıyor.

Birçok yorumcu, canavarların bile mükemmel bir şekilde beyazperdeye yansıtıldığı ayrıntılara gösterilen özeni ve evrene bağlılığı da övüyor. 9 bölüm uzunluğunda olmasına rağmen tek seferde yutuluyor ve ilki gerçek bir film. Ancak, özellikle bazı doğal olmayan ışıklandırmalar nedeniyle, tüm ortamların sıfıra uygun olmadığı sık sık söylenir.

Metacritic'te 82 puanla başladı (yazım sırasındaki 18 inceleme üzerinden). Şimdi seri aracılığıyla lisansı keşfedecek hayranların ve yeni gelenlerin ne düşündüğünü görmek için sürümü beklememiz gerekecek, ancak ilk bakışta çok iyi görünüyor.

Ülkemizde BluTV'de yayınlanacak

15 Ocak'ta HBO Max'te yayınlanacak dizi, 16 Ocak'ta Blu TV'de izleyicilerle buluşacak. HBO Max'te 4K yayınlanırken Blu TV'de FHD olarak yayınlanacak.

The Last of Us serisinin ilk yorumları

Discussingfilm

HBO'nun The Last of Us'ı doğru yapılmış bir uyarlamanın en iyi örneklerinden biri. Dizi hikayeyi alıyor ve kaynak malzemeyi yükseltmek için birçok akıllıca ve güçlü yol buluyor. Buna ek olarak, oyunun orijinal bestecisi Gustavo Santaolalla, bir kez daha performansları geliştiren ve her sahneyi duyguyla doyuran dokunaklı müzikler sunuyor. Güçlü, cesur ve şüphesiz hem yeni hem de eski hayranları inanılmaz derecede memnun bırakacak. Umalım da Neil Druckmann ve Craig Mazin'in devam filmini ikinci bir sezona uyarlamak için geri dönmelerini sağlayacak kadar iyi iş çıkarsın!

IGN

HBO'nun The Last of Us'ı, video oyunlarında anlatılan en unutulmaz hikayelerden birinin nefes kesici bir uyarlaması ve Joel ile Ellie'nin yolculuğunu zekice geniş kitlelere ulaştırıyor. Orijinal oyunu bu kadar kalıcı kılan şeyin özünü yakalayan oyun, serinin dünyasını geliştirirken bazı yönleri de değiştirerek sürpriz bir etki yaratıyor. Bella Ramsey ve Pedro Pascal'ın iki olağanüstü performansı tarafından taşınan dizi, PlayStation hitinin hayranları için ödüllendirici bir gösteri sunarken, yeni gelenler için de heyecan verici olmaya devam ediyor.

Hollywood Reporter

HBO'nun The Last of Us'ı açık ara farkla büyük ya da küçük ekran için yapılmış en iyi video oyunu uyarlaması. HBO bu kıyamet sonrası çaresizlik, azim ve zombi hikayesini böyle tanımlamak istiyor ve böyle tanımlayacağından da emin - çünkü neredeyse inkar edilemez bir şekilde gerçek. Aynı zamanda The Last of Us'ın bir TV dizisi olarak ne kadar iyi olduğunu da hafife alıyor; her ne kadar mevcut hayranlar dizinin Naughty Dog'un kaynak materyaliyle bazen birebir, bazen de satır satır bağlantılı olduğunu fark edecek olsalar da.

Vanity Fair

The Last of Us tüm zamanların en iyi video oyunu uyarlamalarından biri. The Last of Us serisi hiçbir şekilde bir devrim değildir, sadece rekabetin üzerinde yükselen çok iyi yapılmış bir dizidir.

Radio Times

The Last of Us tüm zamanların en iyi video oyunu uyarlamasıdır ve aynı zamanda kendi başına harika bir TV dizisidir. Eğer izlemek konusunda kararsızsanız, kendinize bir iyilik yapın ve mümkün olan en kısa sürede başlayın.

The Telegraph

Dokuz bölümle, kaynak malzemesinden kesilmiş olsa bile biraz uzun hissettiriyor. Ancak kapsamı, dehşeti tasviri ve felaketin ortasında inandırıcı dostluk vizyonuyla The Last of Us nadir bir televizyon parçası: acele edip oyunu oynamak istemenize neden olan bir uyarlama.

Empire

Muhtemelen şimdiye kadar yapılmış en iyi video oyunu uyarlaması: Oyunun distopik dünyasını derinleştirirken duygusal özüne sadık kalıyor. Oyun gibi bu da bir başyapıt.

Ancak her şey toz pembe değil

Bununla birlikte, bazı insanlar o kadar hevesli değil ve The Last of Us serisinin hiçbir zaman gerçekten büyüyemediğini ve kaynak malzemesine, yani oyunun geldiği lisansa ve satırlarına bağlı kalarak ayakta kalamayacağını düşünüyor. Bazı eleştirmenler yine oyuncuların performanslarını ve evrenin belirli unsurlarını överken, bunun pek akılda kalıcı olmadığına da dikkat çekiyorlar.

Decider

Yine de bu dizinin tüm harika yanlarına rağmen, köklerinden asla kaçamaz. The Last of Us, şimdiye kadar ekrana taşınan en büyük ve en ilham verici video oyunu uyarlamalarından biri. Ama sorun da bu, değil mi? Yazım ne kadar iyi olursa olsun, görseller ne kadar ilham verici olursa olsun, performanslar ne kadar iyi olursa olsun, her zaman pasif bir ortama aktarılmış interaktif bir hikaye olacaktır.

Slant

Nihayetinde, sinematik ve televizyon mecazlarıyla ete kemiğe bürünmüş, yaşayan bir tür oyunundan oynanışı çıkararak, seri tam da bu hale geliyor: sadece et, kemik yok.

Entertainment Weekly

Aksiyonun kapsamı hem iyi (görkemli panoramalar, geniş şehir manzaraları) hem de kötü (ilk bölümdeki iki prologdan biri işe yaramaz) olarak çok geniş. Çok sayıda karakter var, aksiyon iyi ve iyi işliyor. Bir bölüm oyunun kanonunu tamamen değiştiriyor, ancak bazı sahneler aynı şekilde yeniden yaratılıyor. Bu belki de en çok yeni başlayanlar ya da az uyarlanmış uyarlamaları tercih eden hayranlar için uygundur. Başka birinin tekrarını izliyormuş hissine katkıda bulunuyor.


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent