recent
Güncel Haberler

2022'de Google'da En Çok Aranan Kelimeler... Türkiye Yok!

Ana Sayfa
2022'de Google'da En Çok Aranan Kelimeler... Türkiye Yok!

2022 özetlerinden sonra, Google Arama, arama motorlarında en çok aranan 10 geleneksel kelimeyi sunuyor... dünya çapında hiç mümkün olmadığını düşündüğümüz bir numarayla.

"Wordle" terimi, 2022'de en çok aranan terim oldu. Daha birkaç ay öncesine kadar oldukça popüler olan çevrimiçi kelime oyunu, bu yıl dünya çapında Google aramalarında ilk 10'a tırmandı. Bunu Hindistan-İngiltere kriket maçları ve ilk 3'teki varlığı ne yazık ki oldukça tahmin edilebilir olan 'Ukrayna' anahtar kelimesi takip ediyor.

Güncel olaylarla çok bağlantılı sorgulamalar

Genel olarak, bu yıl Google'da en çok yapılan aramalar çoğunlukla güncel olaylarla ilgili. Örneğin, İngiliz II. Elizabeth'in geçen Eylül ayında ölümü, "Kraliçe Elizabeth" anahtar kelimesini sıralamada dördüncü sıraya fırlattı. Ayrıca, "Jeffrey Dahmer" arama sorgusunun da ilk 10'da yer aldığını, muhtemelen Netflix'in Amerikan seri katiline adanmış bir dizi yayınladığını not ediyoruz. Kurbanlarının ailelerinin onsuz yapamayacakları küresel bir odak noktası.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu kez Johnny Depp ve Amber Heard isimleri, yüksek profilli denemelerinin ardından Ünlüler kategorisinde yer alıyor. Mart ayında 94. Akademi Ödülleri'nde Will Smith'in Chris Rock'ın suratına tokat atması, iki oyuncunun 2022'nin Google'da en çok aranan ünlüleri arasında ilk beşe girmesine de yardımcı oldu. Ayrıca Ukrayna'nın işgalinden sorumlu olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanında yer almaktadırlar.

2022'de Google'da En Çok Aranan Kelimeler... Türkiye Yok!

Türkiye için ilk 10 yok...

Google tarafından 2022 yılı için onaylanan birkaç ana kategoriye göre derecelendirilmiştir ve bu adreste mevcuttur. Şirket ayrıca, sorguları aynı sayfada ülkeye göre sıralamanıza da olanak tanır. Ne yazık ki Türkiye unutulan ülkelerden biri... En azından şimdilik.

ABD'de en çok arananlarla ilgileniyorsanız, Google bu kez en önemli yerel arama trendlerini bulmanıza yardımcı olacak bir araç yayınladı. Sadece bir şehir adı veya posta kodu girin. Google'ın önümüzdeki yıl içinde bu girişimi Türkiye dahil diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde genişlettiğini görmek isteriz.


KaynakNeowin, 9to5Google

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent