recent
Güncel Haberler

Sony PS Plus Abonelerini Kaybediyor ve PS5, PS4'ten Daha Yavaş Satıyor

Ana Sayfa
Sony PS Plus Abonelerini Kaybediyor ve PS5, PS4'ten Daha Yavaş Satıyor

Şu anda PlayStation 5, PS4'ten daha yavaş satıyor. Oyun satışları ve PS Plus abonelikleri de düşüyor. Sony, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan son çeyreğe ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. PlayStation'ın sonuçları oldukça saygıdeğer, ancak zaten daha iyisini yapıyordu.

PS Plus daha az rağbet görüyor

Rapor, 30 Eylül 2022 itibariyle 25 milyon PS5'in satıldığını belirtiyor; Böylece üçüncü çeyrekte 3,3 milyon konsol alıcı buldu. Karşılaştırma için, 30 Eylül 2015 itibarıyla Sony, 4 milyonu lansmandan sonraki ikinci yılın üçüncü çeyreğinde olmak üzere 29,4 milyon PS4 satmıştı.

Japon grup açığı düzeltme sözü vermiş olsa da arz hala talebi karşılamak için çok düşük, bu nedenle PlayStation için satılan konsol sıkıntısı var.

İncelenen dönemde satılan oyun sayısı (PS4 ve PS5 birlikte) 62,5 milyon iken, 2021'in üçüncü çeyreğinde 76,4 milyon oyun satıldı. Satışların yüzde C'si fiziksel olarak yapıldı. Sony, kendi oyun satışlarını geçen yıl 7,6 milyondan 6,7 milyona çıkardı.

İyi ciro, ancak durağan kâr

Belki de bu rapordaki en endişe verici sayı, PlayStation Plus hizmetine abone sayısıdır. Sony, Essential, Extra ve Premium olmak üzere üç pakete ayrılan yeni PS Plus'ın lansmanı ile teklifini genişletmeye çalışsa da, bir yılda 47,2 milyondan 45,4 milyona düştü. Bu abonelik, Xbox Game Pass ile rekabet etmek için tasarlandı, ancak yine de zor bir satış.

PlayStation ekosistemi eskisi kadar baskın olmasa da yine de son derece yüksek gelir elde ediyor. 2021'in üçüncü çeyreği ile 2022'nin üçüncü çeyreği arasında 500 milyon avro artarak 4.930 milyon avroya ulaştı. Faiz ve vergi öncesi kazanç, bu çeyrekte hafifçe 280 milyon Euro'ya düştü.

Sony'nin mali yılı 31 Mart 2022'de sona eriyor. Çok uluslu şirket, kur dalgalanmaları ve PS5 fiyat artışları nedeniyle tam yıl gelir artışı bekliyor ve bu da üçüncü taraf oyun satışlarında beklenen düşüşü fazlasıyla telafi edecek.


KaynakVGChartz


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent