recent
Güncel Haberler

iPhone 14, Uydu Acil Durum Çağrıları Yakında Bazı Avrupa Ülkelerine Geliyor

Ana Sayfa
iPhone 14, Uydu Acil Durum Çağrıları Yakında Bazı Avrupa Ülkelerine Sunulacak

Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık, iPhone 14'te uydu iletişiminden yararlanan ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Apple, lansman sırasında iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için özel bir özelliğin altını çizdi: ağ kullanılamadığında uydu üzerinden acil durum aramaları yapma yeteneği. Bu yeni özellik, önümüzdeki haftalarda Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık'ta kullanıma sunulacak.

Aralık'tan itibaren Avrupa'da

Apple bugün bir basın duyurusunda bu özelliğin artık ABD ve Kanada'daki tüm iPhone 14 serisi modellerinde kullanıma açıldığını duyurdu. Avrupa pazarının unutulacağından korksak da, Cupertino merkezli şirket hoş bir sürpriz duyurdu: Aralık ayı boyunca Avrupa'da uydu araması yapılacak, ancak şimdilik kesin bir tarih yok. Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık, bu özelliği yıl sonundan önce alacak diğer ayrıcalıklı ülkeler olacak.

Amerikan Acil Durum Numarası Derneği Başkanı Laurene Anderson, "Uydu acil durum SOS'i sadece hücresel kapsama alanı olmayan kırsal bölgelerde yaşayanlar için değil, aynı zamanda mobil ağları tahrip eden bir doğal afetin kurbanları için de yararlı olacaktır" diye tepki gösterdi.

Uydu üzerinden aramalar, mesajlar ve konum paylaşımı

Bu özellik, acil durum numaralarıyla iletişim kurma becerisine ek olarak, Find My ile konumunuzu uydu üzerinden paylaşmanıza da olanak tanır. iPhone 14'ün uydu bağlantısı, iPhone ve Apple Watch'ta bulunan çarpışma ve düşme algılama gibi diğer güvenlik özellikleriyle de çalışıyor.

Apple, mümkün olan en hızlı deneyimi sağlamak için ortalama mesaj boyutunu 00 oranında küçültmek üzere bir metin sıkıştırma algoritması geliştirdiğini söylüyor. Marka, "Kullanıcılar net koşullarda 15 saniye gibi kısa bir sürede mesaj gönderip alabilir" diye ekledi.

Apple, uydu iletişimleri için iOS 16.1'in yüklenmesi gerektiğini söylüyor. Hizmetin yeni iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in etkinleştirilmesinden itibaren iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunulacağı da iddia ediliyor. Bu nedenle hizmet için daha sonra ödeme yapmanız gerekebilir.


Kaynak: Apple

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent