recent
Güncel Haberler

YouTube Tasarımı Değişiyor! Artık Videoları Yakınlaştırabileceksiniz

Ana Sayfa
YouTube Tasarımı Değişiyor! Artık Videoları Yakınlaştırabileceksiniz

YouTube'da değişim zamanı! Büyük bir devrim beklenmese de, mobil uygulama bazı önemli yeni özellikler içeriyor ve bu nispeten iddialı güncellemenin dağıtımı çoktan başladı.

Yakınlaştırma vakti!

iOS ve Android cihazlardaki YouTube uygulamasında bazı büyük değişiklikler yapılacak. Aslında Google, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için "yenilikler" planladı. Bunlara video yakınlaştırma özelliği, güncellenmiş düğmeler, basitleştirilmiş arama ve yeniden tasarlanmış görünüm modları yer alıyor.

En çok beklenen özellik kesinlikle yakınlaştırma özelliğidir. Bu, videoyu duraklatmak zorunda kalmadan belirli bir ayrıntıyı gözlemlemeyi mümkün kılar. Bu özellik, geçen Ağustos ayında Premium abonelerle test edildi.

Bir dizi küçük geliştirme

YouTube uygulamasının elden geçirilmesiyle birlikte her videonun altına yeni düğmeler eklenecek. Bir klibi tanımlama sekmesi, bir kanala abone olma simgesi ve indirme, beğenme ve paylaşma düğmelerinin tümü yeniden tasarımdan yararlanacak. Google'ın amacı, kullanıcı için "görsel dikkat dağıtıcı unsurları" en aza indirmek.

Ayrıca, karanlık mod "daha da karanlık" hale geliyor ve bir "ortam modu" da tanıtıldı. İkinci olarak, sürükleyiciliği artırmak için bir videonun baskın renkleri uygulamanın arka planında görüntülenebilir (aşağıya bakın). Her iki mod da mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda kullanılabilir.

YouTube Tasarımı Değişiyor! Artık Videoları Yakınlaştırabileceksiniz
© YouTube

Son olarak, bu güncelleme yeni bir arama seçeneği sunar. Adından da anlaşılacağı gibi, bir videonun belirli bir bölümünü bulmanın daha kolay bir yolu. Kullanıcı yukarı kaydırdığında, videonun belirli bir bölümünü bulmasına yardımcı olan küçük resimler görecektir.


KaynakTechCrunch

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent