recent
Güncel Haberler

YouTube, Kullanıcılara Takma Adlar Vermek Üzere

Ana Sayfa
YouTube, Kullanıcılara Takma Adlar Vermek Üzere

İçerik oluşturucular ve kullanıcılar arasındaki alışverişi kolaylaştırmak için YouTube, kanal adları için farklı tanımlayıcılar sunmaya hazırlanıyor.

YouTube, önümüzdeki haftalarda platformda tanımlayıcıların kullanıma sunulacağını duyurdu. Teknik düzeyde gerçekten devrim niteliğinde bir şey değil, kesinlikle platformun tarihsel bir eksikliğini dolduran gerçek bir değişiklik. Tanımlayıcılar sistemi böylece bir topluluğun üyelerinin birbirlerini daha kolay bulmasını ve iletişim kurmasını sağlayacaktır. Ancak hepsi bu kadar değil.

İçerik oluşturucular ve izleyiciler arasında daha iyi ve daha yoğun etkileşim

Kullanıcılar arasında daha basit, daha doğrudan ve daha basit alışverişlere ek olarak, YouTube kimliğinin tanıtılması, "Topluluk" sekmesindeki yorumlarda ve yayınlarda bir kanalın oluşturucusundan doğrudan bahsetmelerine olanak tanır."

Kanal adlarının aksine, YouTube Kimlikleri her içerik oluşturucuya özeldir. Google'ın video hizmetinde gerçek bir kimlik oluşturmaya yetecek kadar. Peki, özellikle YouTube kanalları için neler değişiyor?

Herkes tanımlayıcısından yararlanacak. Ve bu benzersiz olacağından, @Get4Games ile iletişime geçmek veya etiketlemek isteyen kullanıcılar kesinlikle başka bir kanala değil ona dönecektir. Bu güvenlik garantisi, çok fazla kanalın neden olduğu karışıklığı önleyecektir.

YouTube'da vurgulanan ve kanalların referans alınmasına yardımcı olacak özelleştirilebilir bir tanımlayıcı

YouTube, tanımlayıcıyı platformda çeşitli yerlerde göstererek tanıtmak istiyor: kanal ana sayfasında, arama sonuçlarında, kısa özet akışında, yorumlarda ve ayrıca topluluk gönderilerinde.

Bu tanımlayıcı, içerik oluşturucuların kanallarını YouTube dışında tanıtmalarına yardımcı olur ve ardından internet kullanıcılarını platforma yönlendirir.

YouTube, Kullanıcılara Takma Adlar Vermek Üzere
YouTube kimlikleri platform genelinde gösterilecektir © Google / YouTube

Tanımlayıcıları seçmek için iki seçenek vardır. Kanalınızın zaten özel bir URL'si varsa, benzersiz kısım varsayılan kanal kimliğinizdir. Ancak buna sahip değilseniz ve sahip olmak istiyorsanız veya farklı bir tanımlayıcı istiyorsanız, onu elde etmenin tamamen mümkün olduğunu bilin.

YouTube Studio bölümünde bir bildirim veya artık bir tanımlayıcı seçmenin mümkün olduğunu bildiren bir e-posta alacaksınız. 14 Kasım 2022'ye kadar hiçbir şey yapmazsanız YouTube, kanallara otomatik olarak istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz bir kimlik atayacaktır.


Kaynak: Google

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent