recent
Güncel Haberler

WhatsApp Gizliliğinizi Korumak İçin Yeni Özellikler Ekliyor

Ana Sayfa
WhatsApp Gizliliğinizi Korumak İçin Yeni Özellikler Ekliyor

Meta grubunun anlık mesajlaşma programı, kullanıcılarının gizliliğini güçlendirmek için önümüzdeki günlerde yeni seçenekler ekleyecek.

WhatsApp, bugün dünyanın en güçlü mesajlaşma hizmetlerinden biridir ve birincil kaygısı, farklı kullanıcılar arasındaki alışverişlerin gizliliğidir.

Artık çevrimiçi durumunuzu kimin görüp görmediğine karar verebilirsiniz.

Bu nedenle eski adıyla Facebook olan Meta'nın yan kuruluşu, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği yeni seçenekleri bugün açıklıyor. WhatsApp ürün yöneticisi Ami Vora, bunları "birbirine bağlı koruma katmanları" olarak tanımlıyor ve konuşmaları sırasında üyelerinin gizliliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. 

Önümüzdeki günlerde tüm WhatsApp profillerine sunulacak olan ilk özellik, kullanıcıların çevrimiçi varlıklarını kontrol etmelerini sağlayacak. Bu, hangi kişilerin çevrimiçi olup olmadıklarını görebileceklerine karar vermelerini sağlar. Başkaları, onlardan gizlenen bu bilgilere erişemez ve birkaç grubun üyesiyseniz faydalı olabilir.

WhatsApp ayrıca önümüzdeki haftalarda, Snapchat'e gönderilen fotoğraflar ve videolar gibi transkriptte yalnızca bir kez görünen öğelerin ekran görüntüsünü engellemek için yeni bir seçenek sunacak.

Şu an için Meta'nın yan kuruluşu, henüz test aşamasında olan bu özellik için bir dağıtım tarihi vermek için öne çıkmıyor.

WhatsApp ayrıca bir gruptan gizlice ayrılmanıza izin verecek

Son ekleme özellikle gruplar için geçerlidir. Gruptan ayrılmak isteyen kullanıcılar, diğer tüm üyelere bir bildirim gönderilmeden bunu gizlice yapabilir. Yalnızca yöneticiler gruptan ayrıldıklarını bildirmek için bir uyarı alır, ancak grubun geri kalanı üye listesine bakmadıkça bilmeyecek. 

Bu son özellik,  Android ve iOS mobil uygulamalarında ve masaüstü sürümünde mevcut olacaktır.

Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde "mesajları korumak ve onları yüz yüze görüşmeler kadar özel ve güvenli hale getirmek için yeni yollar geliştirmeye" devam etmek istediğini söylediğinden, önümüzdeki aylarda daha fazla yeni güvenlik seçeneği bekleyin.


Kaynak: TechCrunch

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent