recent
Güncel Haberler

iOS 16, Web Sitelerine Artık Robot Olmadığınızı Kanıtlayacak

Ana Sayfa
iOS 16, Web Sitelerine Artık Robot Olmadığınızı Kanıtlayacak

İnternette gezinirken özellikle CAPTCHA'lardan hoşlanmıyorsanız, bu özellik sayesinde en azından iOS 16'yı takdir edeceksiniz.

Bu sabahın erken saatlerinde Mail uygulamasının size iOS 16'da daha profesyonel bir e-posta adresi verdiğini öğrendik. Ancak görünüşe göre işletim sistemini gizli tutan tek yenilik bu değil.

iOS 16, CAPTCHA'ları sizin için doğruluyor

iOS 16, WWDC'de duyurulmasından bu yana bize her gün biraz daha fazla şey öğretti. Ve en azından Apple'ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümüyle ilgili sürprizlerimiz bitmedi diyebiliriz.

iOS 16 Beta 1 ayarlarını araştıran XDA Developers web sitesi yeni bir keşifte bulundu. Bu sefer mesele e-postalar, uygulamalar veya özelleştirme seçenekleriyle ilgili değil, ancak otomatik bir CAPTCHA doğrulama seçeneğinin varlığını ortaya koyuyor. Aslında, iPhone'unuzda iCloud'un CAPTCHA doğrulamasını sizin için ve tamamen gizli bir şekilde yaptığını ve sizi bunları kendi başınıza çözme zahmetinden kurtardığını göreceksiniz.

iOS 16, Web Sitelerine Artık Robot Olmadığınızı Kanıtlayacak
© XDA Developers

Bu özelliğin nasıl çalıştığına gelince, MacRumors, Apple'ın meşru cihazlardan ve kişilerden gelen HTTP isteklerini kimliğinizden veya kişisel bilgilerinizden ödün vermeden tanımlamanıza olanak tanıyan "Private Access Token" adlı bir yöntem kullandığını söylüyor. Bu seçenek, akıllı telefon ayarlarınızda varsayılan olarak etkindir, ancak elbette istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz. Lütfen macOS Ventura'da da mevcut olacağını unutmayın.


Kaynak: XDA Developers, MacRumors


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent