recent
Güncel Haberler

Sony, PS5 Üretimin Hızlandığını ve İstikrar Kazanacağını Vaat Ediyor

Ana Sayfa
Sony, PS5 Üretimin Hızlandığını ve İstikrar Kazanacağını Vaat Ediyor

Şu anda stokta bir PlayStation 5 bulmak hala zor, ancak Sony üretimini geliştirmek istiyor. Jim Ryan bunun için açıklamada bulundu.

Gözden kaçmamış olabilir, ancak mikro bileşenlerin kıtlığı ve yüksek talep, PS5'i mağazalarda bulunması veya sipariş edilmesi zor hale geldi. Ancak üretici, Sony'ye güven vermek istiyor. Aslında, Sony CEO'su Jim Ryan bir finansal etkinlik sırasında konuştu.

Sony, PlayStation 5 üretimi için elinden geleni yapacak

Bu nedenle Jim Ryan, arz sıkıntısı nedeniyle güçlü bir başlangıca rağmen, PS5 satışlarının ikinci yıl için PS4'ün gerisinde kaldığını açıkladı.

Sony, PS5 Üretimin Hızlandığını ve İstikrar Kazanacağını Vaat Ediyor
© Sony

PS4 eğrisinin lacivert ve PS5 eğrisinin açık mavi renklerinden yola çıkarak, ilk yıl aşağı yukarı aynı satış rakamlarıyla PS4'ün ikinci yılda PS4'ün önemli ölçüde önünde olduğunu görebiliriz. Ve Sony tahminlerine göre PlayStation 5 satışlarının artması ve PS4 satışlarına ulaşmak için pazarlamanın dördüncü yılını beklememiz gerekecek.

2024'ten önce değil

Konsol üretimi bir öncelik olmaya devam etse de, bu arz kıtlığı hem Covid pandemisi hem de Ukrayna'daki savaştan kaynaklanıyor. Pandemi, çeşitli vesilelerle belgelendiği gibi, işlemci ve grafik kartı pazarları için parça stoğu kıtlığına neden oldu.

Dolayısıyla Sony'nin üretiminin istikrar kazanması için 2024'e kadar beklememiz gerekecek. Bunu başarmak için Japon üretici diğer tedarikçilerden satın alacak. Ancak aynı zamanda lojistiği iyileştirmek ve en uygun PS5 teslimat rotalarını sürdürmek için müzakerelere başlayacak.


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent