recent
Güncel Haberler

Mass Effect 5, Söylentilerdeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Ana Sayfa
Mass Effect 5, Söylentilerdeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz

Aralık 2020'de hayranların ateşini yeniden alevlendiren bir fragmanla tanıtılan Mass Effect 5, muhtemelen BioWare tarafında en çok beklenen oyun.

Dragon Age 4 şu an için stüdyonun tüm dikkatini tekeline aldığından, hala çok az şey gördüysek, BioWare, franchise aksiyon RPG alanı Citadel'in en sevdiği operasının devamı için derlememiz için bize bazı ilginç bilgi kırıntıları bıraktı.

Ne senaryosu?

Şu anda yaklaşmakta olan Mass Effect oyununun hikayesi hakkında fazla bir şey bilmesek de, BioWare tarafından paylaşılan bazı unsurlar, oyunun orijinal üçlemenin entrika ve tartışmalı Andromeda'sını bir araya getireceğini ve yakın zamanda Legendary Edition'da yeniden düzenlenmiş olduğunu gösteriyor.

2020 yılında yayınlanan fragmanda çok sevilen Liara T'Soni'yi aynı uçakta ve uzaktan bir nakliye gemisinden inen bir ekip görebiliyoruz. Kartal gözlü hayranlar, söz konusu geminin orijinal üçlemedeki gemilerden çok Andromeda'daki gemilere benzediğini kaydetti.

Takımın silüetleri hakkındaki spekülasyonlar, görünen tek insan formunun Andromeda'nın ana kahramanları olan Ryder kardeşlerin bir üyesi olabileceğini öne sürüyor. Görülen krogan, BioWare'in orijinal üçlemenin hikayesini nasıl kanonlaştıracağına nasıl karar verdiğine bağlı olarak Wrex veya Grunt olabilir.

Ve hayır, efsanevi Komutan Shepard'ı yeniden canlandırabilmemiz pek olası görünmüyor. Kısa süre önce yalanlanan bir sızıntı, her halükarda bu konudaki umutlarımızı boşa çıkardı.

Son olarak, son soru, bu yeni oluşumda BioWare'in bize nasıl bir tehdit oluşturacağıdır. Orijinal üçlemede Shepard, Reapers'ı biraz bastırdı. Andromeda'da, kett tehdidi Heleus kümesinden aşağı yukarı itildi. Bu noktada stüdyo, N7 gününde önemli eserlerini paylaştı.

Mass Effect 5, Söylentilerdeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz
© Bioware

Fotoğraftaki krater açıkça bir geth kafatası şeklindedir. Quarians tarafından yaratılan kaçak mekanik yaşam formu, galaksiyi bir kez daha sallayabilir. Arkasında daha büyük bir tehdidin pusuya yatıp saklanmadığı, ipleri gölgelerde çekip çekmediği henüz belli değil...

Hangi motorda geliştirilecek?

BioWare'in, başlangıçta Mass Effect 3'ün çok oyunculu modundan sorumlu küçük ekip tarafından yönetilen Andromeda rotasının başarısızlığından sonra planlarını ciddi bir şekilde gözden geçirmesi gerekeceğine bahse gireriz.

Başlangıçta DICE tarafından FPS Battlefield serilerinde kullanılan Frostbite için geliştirilen Andromeda'nın genç kadro için bir baş ağrısı olduğu kanıtlandı. Bir açık dünya oyunu veya sadece bir RPG için tamamen uygun olmayan Electronic Arts'ın amiral gemisi motorunun neredeyse sıfırdan yeniden yazılması ve orijinal projeye kıyasla birçok fedakarlığın yapılması gerekiyordu.

Mass Effect 5, Söylentilerdeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz
© Bioware

Tüm bu nedenlerle, birkaç ay önce BioWare, Unreal Engine'de uzmanlaşmış bir Teknik Direktör için bir iş ilanı yayınladı. Bu motor bu seviyede iyi karşılanırsa Mass Effect 5'in Unreal Engine 5 üzerine kurulacağını söyleyerek fazla ıslanmayalım.

CD Projekt RED'in The Witcher 4'ü gibi birçok açık dünya oyunu, motorun yeteneklerini bu yönde genişletmeye yardımcı olacağından, bu çok daha mantıklı bir seçim. BioWare'in, No Man's Sky'da ziyaret edilecek bir galaksi sistemi gibi Andromeda'daki bu hüsrana uğramış hırslara nasıl madde katabileceği aşağıda açıklanmıştır.

Mass Effect 5 yeni bir oynanış sunacak mı?

Mass Effect 5 oynanışı açısından neler bekleyebileceğimiz hakkında konuşmaya hazır. Bu noktada, Andromeda çok iyi bir öğrenci olduğunu kanıtlamıştı. Orijinal üçlemeden çok daha gergin, havadar ve dinamik, oyunu tamamen başarısızlıktan kurtardı.

BioWare'in savaşa dönüşü düşünülemez görünüyor. Ancak RPG kısmına gelince, gizem bozulmadan kalıyor. Oyunlar ilerledikçe, donanım ve karakter geliştirme yönü büyük ölçüde (çok mu?) basitleştirildi.

Mass Effect 5, Söylentilerdeki Nokta, Bildiklerimiz ve Beklentilerimiz
© Bioware

Ama umalım ki BioWare, zor seçimlerle karşı karşıya kaldığımız bir hikayede bildiğimiz yazma kalitesiyle bizi tekrar memnun etsin. Ayrıca sohbet çarkı sistemine yeni bir renk eklemenin zamanı gelmiş olabilir.

Sonuç olarak, seride alıştığımız yarı açık dünyalardan daha fazla Starfield'a  açık bir galaksi fikri kesinlikle bizi rahatsız etmeyecek. Ancak  sonuçlara varmadan önce bu noktada daha fazlasını öğrenmek için beklememiz gerekecek.

Oyun ne zaman ve hangi medya üzerinden çıkacak?

Çünkü evet, Mass Effect hayranları BioWare'in ünlü uzay operasına geri dönmek için ne yazık ki frene basmak veya donmayı ve saklanmayı düşünmek zorunda kalacaklar. Şu anda, bir buçuk yıl içinde çıkması beklenen Dragon Age 4'ün stüdyosu tüm hızıyla devam ediyor.

Bu oyun için inanılmaz uzun geliştirme süresi göz önüne alındığında, Mass Effect 5'in  en az üç veya dört yıl önce PC, PS5 ve Xbox Series X/S'de piyasaya çıkması pek olası görünmüyor, ki bu mantıklı. Ama orakçılar hepimizi yok edene kadar umut var... değil mi?

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent