recent
Güncel Haberler

Embracer Group, Eidos, Crystal Dynamics ve Square Enix Montreal'i Satın Aldı

Ana Sayfa
Embracer Group, Eidos, Crystal Dynamics ve Square Enix Montreal'i Satın Aldı

Square Enix'in satın alınmasıyla ilgili söylentilerin birkaç aydır ortalıkta dolaşmasının ardından, bu haftanın başlarında işler beklenmedik bir hal aldı. Geçen yıl 37'den az stüdyo (Gearbox dahil) satın alan Embracer Group, Japon yayıncının batı şubesini yeni devraldı.

Yani Square Enix'ten sadece Square Enix kalacak. Embracer tarafından bu sabah yayınlanan bir basın açıklamasında yayıncı, Eidos, Crystal Dynamics ve Square Enix Montreal'i ele geçirdiğini duyurdu.

El değiştiren amiral gemisi lisansları

Bu stüdyolardan daha fazlası, Lars Wingefors şirketinin yeni aldığı birçok lisans. İsveçli yayıncı, Square Enix'in üç Batılı stüdyosunu tekelleştirerek, özellikle şunları elde etti:

  • Tomb Raider
  • Deus Ex
  • Thief
  • Legacy of Kain
  • Ve Square Enix kataloğundan 50'den fazla lisans

Embracer'ın  faydalanmayı planladığı isimler, elbette Legacy of Kain hayranlarına lisanslı yeniden serbest bırakma umudu verecek. Ancak Outriders, Life is Strange veya Just Cause IP'nin Square Enix'in malı olmaya devam ettiğini lütfen unutmayın.

CEO, "Bu stüdyoları Embracer grubuna eklemekten memnuniyet duyuyoruz" diyor. Lars Wingefors bir açıklamada. Son birkaç on yılda defalarca gösterilen harika lisanslama, birinci sınıf yaratıcı yetenek ve olağanüstü başarı sicilinin farkındayız."

Phil Roger, CEO Square Enix America & Europe'dan şirket, stüdyolarının yeni alıcısının merkezi olmayan yapısını övdü. "Hedeflerimiz için ideal bir pota: lisanslarımızı mümkün olan en iyi şekilde büyüterek ve sürdürerek harika insanlarla yüksek kaliteli oyunlar yapmak".

Bir kuruş için AAA stüdyoları

Belki de bu sürpriz duyurudan daha şaşırtıcı olanı, Embracer Group'un Eidos, Crystal Dynamics ve Square Montreal'i satın almak için taahhüt ettiği miktardır.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için 68.7 milyar dolar harcayabileceği bir dünyada, Embracer'ın yalnızca 300 milyon dolarlık bir zarf bulması gerekecekti. Karşılaştırma için Sony, Bungie'yi 3.6 milyar dolara satın aldı. Ve yine Embracer, 2020'de Sabre Interactive'i satın almak için 525 milyon dolar harcadı.Başarısı burada bahsedilen isimler kadar prestijli olmayan tek seferlik bir çalışma.

Bu nedenle, özellikle Eidos (Marvel's Gardians of the Galaxy) ve Crystal Dynamics (Marvel's Avengers) adına art arda gelen ticari başarısızlıklarla açıklanabilecek bir pazarlık fiyatı. 

Şu anda Final Fantasy XVI'daki geliştirmeyi tamamlamaya odaklanan Square Enix'in omuzlarında kesinlikle ağır bir baskı var. Ancak hepsi bu kadar değil: Square Enix'in basın açıklamasında, bu satışın "blok zinciri, yapay zeka ve bulut gibi alanlara yapılan yatırımlarla yeni faaliyetler başlatmak" için motive edildiğini de öğrendik. 

Bu yeni satın alma hakkında  çok fazla analiz olacak. Ancak bugün el değiştiren çeşitli stüdyolardaki personel açısından Embracer daha önce sekiz bölümde yaklaşık 1.100 çalışanın görevlerinde kalacağını açıklamıştı. 

 Bu işlem sona erdiğinde, Embracer Group'un dünya çapında 14.000'den fazla çalışanı için 124 şirket içi stüdyosu olacak.


KaynakEmbracer Group

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent