recent
Güncel Haberler

Bunu Biliyor Muydunuz? Left 4 Dead Neredeyse Zombisiz Bir Oyundu

Ana Sayfa
Bunu Biliyor Muydunuz? Left 4 Dead Neredeyse Zombisiz Bir Oyundu

Varlığı sırasında ne yazık ki sadece iki farklı oyuna hak kazanmış olsa da, Left 4 Dead efsanesi yine de FPS hayranları arasında vazgeçilmez hale geldi. Ancak, kaderi kökten farklı olabilirdi!

Left 4 Dead ve devamı herkesin hafızasında kaldıysa, bu sadece Valves oyunlarının sunduğu dizginsiz aksiyon sayesinde değil, aynı zamanda inanılmaz canavarları sayesinde. 

Zombiler direniyor

YouTube'da, Left 4 Dead'in senaristi Chet Faliszek, ilk eserin yaratılmasına geri döndü. Bana, oyunun ön prodüksiyonu sırasında Gabe Newell (şu anki Valve başkanı) ile yaptığım bir konuşmayı hatırlatıyor.  Newell başlangıçta zombileri oyunda istemedi çünkü onların "sevimsiz" olduklarını düşündü. O zamanlar The Walking Dead gibi daha ciddi zombi istilasına uğramış eserlerden çok uzaktaydık.

Faliszek, sorunu aşmak ve hala bu ünlü canavarları dahil etmek için Newell'a ana karakterlerin bir tür zombi filminde olduğunun farkında olmasını sağlamayı önerdi. Bu alay, hem eğlenceli hem de kendini asla ciddiye almayan bir oyunu şekillendirmeyi mümkün kıldı. Aynı zamanda Left 4 Dead "efsanesini" oluşturan bir bileşendir.


Kaynak: Eurogamer

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent