recent
Güncel Haberler

Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Ana Sayfa
Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Marvel Sinematik Evrenine katılan bu yeni kahraman, halk tarafından bilinen kişi değil. Panik yapmayın, Moon Knight'ı daha iyi tanımanız için işte bazı gerçekler.

Disney+ ve Marvel Studios, birkaç ay önce Moon Knight'ın maceralarının bir dizi uyarlamasını duyurduklarında herkesi şaşırtmıştı. MCU genel olarak  her anlamda kahramanların olduğu oldukça bilge bir evren olarak tasvir ediliyorsa, bu karakterin gelişi, stüdyonun alışkanlıklarını karanlık ve rahatsız edici bir kahramanla değiştiriyor.

Ölümcül bir çizgi roman hayranı değilseniz ama bu yeni Disney+ serisine başlamadan önce daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, bu eşsiz Marvel süper kahramanı hakkında hatırlamanız gereken 10 şeyle karşınızdayız.

Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
© Disney / Marvel

Moon Knight, başka bir çizgi romanın ilk kötü adamıydı

Moon Knight kendi dizisi haline gelmeden önce, çizgi roman hayranları tarafından anti-kahramana dönüşen bir kurt adam olan Jack Russell karakterinin oynadığı Werewolf By Night'ın ana antagonisti olarak biliniyordu. 70'lerde yayınlanan bu çizgi roman unutulduysa da, Moon Knight kendine has bir unvanı hak edecek kadar okuyucuyu kendine çekmiştir.

Marvel Çizgi Romanları Batman

Moon Knight, sık sık rakip DC Comics'in ahırındaki Batman ile karşılaştırıldı. Aslında, iki karakter sadece geceleri çalışıyor ve ikisi de multimilyoner. Disney+ serisi ayrıca Batman'den uzaklaşmak ve MCU'yu şekillendiren başka bir milyarder süper kahraman olan Iron Man ile kaçınılmaz bir karşılaştırmadan kaçınmak için kökenlerini değiştirdi.

Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
© Disney / Marvel Studios

Birden fazla kişiliğe sahip bir kahraman

Mark Spector, Moon Knight'ın resmi kimliği olsa da, kahramanımız dissosiyatif kimlik bozukluğundan muzdariptir ve birçok kişiliği düzenli olarak ortaya çıkar. Ayrıca dizide, Londra'daki bir müzede hediye satıcısı olan ve bölünmüş kişiliği ve gizli kimliğiyle yavaş yavaş uzlaşmaya varan Steven Grant'i  baştan keşfediyoruz.

Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
© Disney / Marvel Studios

Mısır efsaneleriyle bağlantılı bir karakter

Mark Spector, Mısır Ay Tanrısı Khonshu tarafından hayata döndürüldü. Tanrı insanı intikam şövalyesi yaptığı ve ona hem güçlerini hem de kostümünü verdiği için bu dirilişin belli bir bedeli olacaktır.

Ay döngülerine uyarlanmış güçler

Çizgi romanlarda, Moon Knight'ın güçleri ay döngüleriyle değişir. Dövüş sanatları yetenekleri sabit kalırken, hızı, çevikliği ve gücü yıldızın konumuna bağlıdır ve doğaüstü düşmanlara karşı savaşmasına izin vererek insanüstü olabilir.

Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
© Disney / Marvel Studios

Radikal yöntemlerle acımasız bir kahraman

Moon Knight, amaçlarına ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır bir paralı asker ve elleri kana bulanmış olsa bile ayrıntılara girmiyor. Bu çok daha olgun ve koyu ton, genellikle çok daha parlak olan  Marvel Sinematik Evreni için yenidir ve stüdyonun atmosferleri değiştirmekten ve daha keskin görünmelerini sağlamaktan korkmayan Disney+ şovlarındaki cesaretini görebiliriz.

Hawkeye tarafından dövülen silahlar

Çok az şey biliniyor, ancak Moon Knight tarafından kullanılan silahlar ünlü bir Avenger: Hawkeye tarafından yapıldı. Çizgi romanlarda ünlü okçu, 5.000 yıl önce Mısır ortalarına gönderilmiş ve anti-kahramanın çok daha sonra maceralarında kullanacağı çeşitli silahlar dövmüştür.

Doğaüstü düşmanlar

Yenilmezlerin düşmanlarının eskiden insanlar veya uzaylılar olduğu yerde, Moon Knight daha mistik bir yol izliyor ve Mısır tanrılarının hizmetkarlarını ele alıyor. Seride, bu canavarlar, ruh yiyen tanrıça Ammit ile ilişkili gizemli bir düşman olan Arthur Harrow tarafından çağrılır.

Moon Knight Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
© Disney / Marvel Studios

Midnight Sons'un gelişi mi?

Moon Knight, Marvel Sinematik Evreninde Midnight Sons veya Sons of Midnight'ın yükselişindeki ilk adım olabilir. 90'larda kurulan bu ekip, Marvel Studios tarafından kurtarılan bir karakter olan Daredevil'i ve hatta Blade'i  içeriyordu ve vampirin yakında Marvel Studios'ta Mahershala Ali tarafından oynanan ilk çıkışını  yapacağını biliyoruz.

Gizli Yenilmezler mi?

Moon Knight, Marvel süper kahramanları grubuna katılmak için ideal bir aday değilse, stüdyo bir süredir bazı unsurları bırakıyor, bu da bir gün ekranlarımızda Gizli Yenilmezler'in ortaya çıktığını göreceğimizi düşündürebilir. üyeler hem Marvel Sinematik Evren filmlerinde hem de dizilerinde tanıtılabilir.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent