recent
Güncel Haberler

LEGO ve Sony, Epic Games Metaverse'e 2 Milyar Dolar Yatırım Yaptı

Ana Sayfa
LEGO ve Sony, Epic Games Metaverse'e 2 Milyar Dolar Yatırım Yaptı

Epic Games, geliştirmek için kesinlikle büyük ortaklara güvenebilir. Amerikan şirketi, metaverse alanındaki konumunu güçlendirmek için yeni bir bağış toplama etkinliğini resmileştirdi.

Sony, Epic Games tarafında ilk yatırımını yapmıyor. Temmuz 2020'de Japon markası oraya 250 milyon dolar, ardından ertesi yıl 200 milyon dolar daha yatırım yaptı. İki şirket genellikle farklı girişimlerde (özellikle Fortnite veya Unreal Engine 5 ile) el ele ve bu yakınlaşma bu hafta tamamen yeni bir boyut kazanıyor.

Metaverse için her şey

Böylece Epic Games, 2 milyar dolarlık bir bağış kampanyası daha gerçekleştirdiğini duyurdu. Sony Corporation 1 milyarı masaya koydu ve LEGO'nun ana şirketi Kirkbi, ikinci milyarın kaynağında. Bu şaşırtıcı miktar, "oyuncuların arkadaşlarıyla buluşabilecekleri alanlar" yaratırken metaverse inşası üzerindeki çalışmaları hızlandırmak için verilecek. Nihai hedef, kullanıcılara "sürükleyici deneyimler" sunmak ve içerik oluşturuculara araçlar sağlamaktır.

Ancak bu bağış toplamanın Epic Games'in organizasyon şemasını hiçbir şekilde etkilemediğini belirtmekte fayda var. Tim Sweeney bu nedenle CEO olarak görevde kalmaya devam ediyor. Sony veya Kirkbi adına bir kurtuluş arzusu olarak da görülmemelidir.


KaynakGamesIndustry.biz

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent