recent
Güncel Haberler

Ukrayna, PlayStation ve Xbox'tan Rusya'dan Ayrılmasını İstedi

Ana Sayfa
Ukrayna, PlayStation ve Xbox'tan Rusya'dan Ayrılmasını İstedi

Ukrayna'daki savaş, son günlerde Rusya'ya çok sayıda yaptırım uygulanmasına neden oldu. Nitekim, Ukrayna doğrudan PlayStation, Xbox ve diğer büyük yayıncılara gitti. Ve video oyunu endüstrisi şu an için çok endişeli değil, muhtemelen bu konuda işler ilerliyor.

Video oyun sektörü harekete geçiyor

Birçok Batılı ülke, özellikle ekonomik, diplomatik ve aynı zamanda sportif düzeylerde olmak üzere çok özel alanlarda Rusya'yı boykot etmeye karar verdi. Ukrayna'daki korkunç çatışma, şirketlerin protesto amacıyla Rusya pazarından çekilmesine de neden oldu. Video oyun endüstrisindeki bazı oyuncular da konuştu.

Bu, örneğin Embracer Group, Ubisoft veya CD Projekt RED için geçerli. Polonyalı stüdyo, mültecilere yardım eden Polonya merkezli bir insani yardım kuruluşuna yaklaşık 200.000 avro bağışta bulunma sözü verdi. 11 bit studios gibi diğer firmalar, karlarının bir kısmını Ukrayna Kızıl Haçı'na bağışlayacak. Sonuçta biz sadece ana üreticilerden pozisyon bekliyorduk.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, bir tweet aracılığıyla PlayStation ve Xbox'a Rusya pazarından ayrılmalarını istemeleri için meydan okudu.

“Şu anda Ukrayna'da neler olduğunun kesinlikle farkındasınız. Rusya sadece Ukrayna'ya değil, tüm medeni dünyaya savaş ilan etti. İnsani değerleri destekliyorsanız, Rusya pazarından ayrılmalısınız!“

Fedorov daha kapsamlı bir açıklamada, her iki markayı da Rus ve Belaruslu oyuncuların hesaplarını engellemeye ve bu milletlerden espor takımlarını tüm uluslararası yarışmalardan geçici olarak askıya almaya çağırıyor. Son olarak, Başbakan Yardımcısı Riot Games, Electronic Arts, Ubisoft ve Wargaming'den Rusya'daki ofislerini kapatmalarını istiyor. Henüz hiçbir yayıncı veya inşaatçı bu açıklamaya yanıt vermedi.


Kaynak: VGC

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent